Засекречені досліди СРСР: радянському вченому вдалося воскресити мертву тварину

Загублений світ

Чи можливо так само воскресити людину?..

1 червня 1928 року відбувся третій конгрес фізіологів СРСР. Там перед вченими з доповіддю про омолодження організму виступив асистент відділяння клінічної патології, молодий науковець Сергій Брюхоненко.

«Один із напрямків робіт Брюхоненка був направлений на розробку методів переливання крові і в тому числі у боротьбі з геморагічним шоком, тобто при дуже важких крововтратах», - каже лікар-хірург Віктор Сидоренко.

З'їзд відбувся напередодні війни і тому праця молодого науковця була дуже важливою. Проте на конгресі він розповів про інші свої дослідження. Брюхоненко продемонстрував плівку з унікальним експериментом. Після перегляду відео, науковий світ називатиме його – франкенштейном. Адже радянському вченому вдалось неможливе – він воскресив мертву тварину!

Як йому це вдалося? Чи можливо так само воскресити людину? І які ще божевільні експерименти ставив науковець, завдяки яким лікарі зараз рятують мільйони життів? Про таємні розробки та дослідження вчених СРСР дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Дивись також:

Не пропусти програму «Загублений світ» в ефірі телеканалу 2+2 з понеділка по четвер, о 16:50!

Новини

Всі новини
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Випуск присвячений процесу відбудови України…
Дивитись більше