Загадка минулого: хто вигадав ціле тисячоліття та створив «універсальну» Біблію?

Загублений світ

Дослідники вважають, що Святе Письмо може бути підробкою…

Все більше науковців сходяться на думці, що календар, яким зараз користується людство, неправильний і що середньовічні хроністи здійснили грандіозну махінацію з часом, вигадавши ціле тисячоліття. Ба більше, багато дослідників вважають, ніби підробкою може бути і священна для християн всього світу Біблія. Адже жоден зі свідків описаних у Євангелія подій не мав стосунку до створення цих текстів. Відомі нам Євангелія від Матвія, Марки, Іоанна та Луки з’явилися майже через сто років після розп’яття Ісуса.

«Як відомо, Ісус, як і його учні, нічого не писали. Перші десятиліття Євангельське послання передавалося усно, - каже православний священник Архімандрид Макарій. – Звичайно, якщо людина розповідає іншій людині, то дещо забудеться, дещо добавиться».

Більше того, у перші століття існування християнства кожна община мала свій, окремий варіант святого письма. Часто ці тексти відрізнялись один від одного. Але потім усі ці манускрипти разом кудись поділися. І сьогодні ми маємо лише один, канонічний, з точки зору церкви, варіант Євангелія.

Куди поділися безцінні рукописи послідовників Ісуса Христа? Відповіді – у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Дивись також:

Новини

Всі новини
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Історія партизана, Героя України Володимира Жемчугова…
Дивитись більше