Йога сміху: що це таке та чому вона кардинально змінює людей

Загублений світ

Сміх – неймовірно заразлива річ, а головне - корисна для здоров’я…

Вчені запевняють: сміятися треба не менше 30 хв на день! Більше того, існує навіть спеціальний тренінг – «Йога сміху». Так, у 1995 році індійський психіатр Мадан Катарія вигадав таку собі практику сміхотерапії, яку й прозвав «йогою сміху».

Щоб перевірити дієвість терапії, індус щоранку збирав друзів і розказував їм анекдоти та смішні розповіді. Результати приголомшили – учасники тренінгу стали більш відкритими і контактними, та позбавилися багатьох психологічних проблем.

Головний принцип йоги сміху є те, щоб максимально розслабити себе та піддатися радісним емоціям. Також психіатр стверджує: всього одна хвилина щирого сміху здатна замінити одну годину зарядки.

«Під час сміху ми фізично задіюємо живіт, нижню частину живота, і ось середина низу живота - це взагалі та частина з якої накопичена енергія розходиться по всіх частинах нашого тіла і підтримує в ньому здоров’я», - розповідає інструктор з йоги Володимир Старіков.

З 1995 року прихильників цієї теорії значно побільшало, налічується понад 16 тис центрів сміхотерапії у 50 країнах світу.

Прийнято вважати, що дитина сміється від 400 до 600 разів на день, а доросла людина – усього вісім. Існує і якісна різниця між сміхом малюка та людини у віці. Більше про це – у сюжеті програми «Загублений світ»

Loading...

Дивися більше:

Новини

Всі новини
Знання про ці методи могли бути відомі набагато раніше, ніж ми думали…
Це нові перспективи для людей, які втратили кінцівки або рухливість…
Про розвиток світової медицини та яку роль у цьому відіграє Україна…
Дивитись більше