Як виміряти кохання: секрети легендарної акторки Елізабет Тейлор

Загублений світ

Учені як не намагалися, так і не змогли написати формулу любові…

Поки науковці мудрували над формулою кохання, легендарна акторка Елізабет Тейлор точно знала у чому вимірюється кохання – у каратах. Вона казала, якщо діамант менше трьох каратів, то це не кохання! Більшість прикрас Елізабет дарували її чоловіки та поціновувачі таланту. Тож недивно, що у Ліз зібралася величезна колекція прикрас, яка у 2011 році була продана з аукціону за 116 млн доларів.

Улюбленою прикрасою Тейлор була каблучка з діамантом у 33 карати – подарунок чоловіка. На початку ХХ століття цей камінь належав дружині промисловця Альфреда Круппа, одного з найбільших постачальників озброєння у нацистській Німеччині. В інтерв’ю Тейлор часто наголошувала, що камінь особливо пасує їй, гарній єврейській дівчинці.

Елізабет Тейлор так любила прикраси, що навіть присвятила їм книжку, яку назвала «Мій роман із коштовностями». У 1969 році її чоловік Річард Бартон знайшов для неї ще більший діамант – на 69 карат! Бажаючих отримати коштовну прикрасу було багато, один мільярдер бажав його придбати для Джекі Кеннеді.

Камінь назвали «Тейлор-Бартон», однак запорукою вічної любові він не став. Після розлучення з чоловіком Елізабет продала коштовність за 2 млн 800 тис доларів, а виручені кошти пожертвувала на будівництво лікарні в Південно-Африканській Республіці.

Як виглядали камінчики відомої акторки – дивися у сюжеті програми «Загублений світ»

Loading...

Також не пропусти, щопонеділка, о 17:00 на 2+2 прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивися також:

Новини

Всі новини
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Випуск присвячений процесу відбудови України…
Історії про відвідування Землі космічними прибульцями більш ніж просто міфи…
Дивитись більше