Як модний столичний бар України перетворився на майстерню зі збору FPV-дронів для фронту?

Загублений світ

Спочатку відвідувачам пропонували задонатити від 100 грн, але згодом…

FPV-дрони – важлива зброя українських захисників на фронті. Потреба в них настільки велика, що задіяні навіть небайдужі цивільні. У різних куточках країни з’явилися імпровізовані майстерні, де збирають БПЛА. А один з них – у Києві, де модний бар став своєрідним конструкторським бюро.

Максим, власник популярного столичного бару, перетворив свій заклад на місце збору коштів для підтримки фронту. Спочатку відвідувачам пропонували задонатити від 100 гривень в обмін на шот. Але не всі хотіли пити, деякі просто лишали гроші.  

У минулому Максим працював розробником авіатренажерів, але втратив роботу в 2014 році. Тоді він вирішив розпочати власну справу і відкрив кілька закладів у Києві. Одного разу його бар запропонував відвідувачам зібрати гроші на дрон для постійного клієнта, який сам збирав апаратуру.

«Завдяки нашим гостям, він зібрав його за два вечора. Саме тоді я зрозумів що заклад – це гарний інструмент для збору коштів», - розповів власник столичного бару Максим.

Цей досвід підштовхнув чоловіка до ідеї перетворити свій заклад на конструкторське бюро.

«Почали грошовий збір на 50 FPV-дронів, які ми хочемо складати самостійно. Після того, як зберемо кошти, ми замовимо всі комплектуючі і будемо їх потихеньку збирати, налаштовувати, обльотувати і потім – відправляти хлопцям на передову», - каже Максим.

І заклад Максима – це лише один із багатьох прикладів того, як українці об’єднуються заради спільної мети. Подібних майстерень по всій країні з’явилися тисячі.

Більше про цікаві вiйськовi новинки дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше