Вогняний лід: на дні океану знайшли пальне майбутнього

Загублений світ

Океан може не лише вирішити енергетичну проблему, а й лікувати смертельні хвороби…

Вогняний лід або гідрат метану вже досліджують американські, японські та китайські вчені. Енергетична цінність цього палива вище ніж у нафти, газу і вугілля разом взятих. Але океан може не лише вирішити енергетичну проблему, а й лікувати смертельні хвороби. Наприклад, значно поліпшити або і зовсім повернути пам'ять допоможе особливий вид морських губок, який живе біля узбережжя Філіппін.

А мікроби холодних вод Арктики виробляють особливі сполуки які можуть врятувати людство від антибіотичного апокаліпсису – вони знищують бактерії, які не по зубах сучасним антибіотикам. Частина з них, до того ж, ще й поліпшують епілептичні напади.

Ще є мешканці океанічного дня Асцидії. Це – м’які безхребетні, які виробляють речовину, яка може вбивати ракові клітини.

«Вони у дуже витончений спосіб відновлюють пошкоджені хворобою клітини», - каже біолог Ширлі Помпоні, яка вирощує морських губок у пробірках і керує інститутом з розробок нових0 технологій дослідження світового океану.

Проте морські мешканці можуть допомогти не лише з лікуванням, а й з тестуванням ліків. Подробиці – у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Дивись також:

З 10 жовтня дивись новий сезон програми «Загублений світ» щопонеділка, о 17:00, на телеканалі 2+2!

Новини

Всі новини
Знання про ці методи могли бути відомі набагато раніше, ніж ми думали…
Це нові перспективи для людей, які втратили кінцівки або рухливість…
Про розвиток світової медицини та яку роль у цьому відіграє Україна…
Дивитись більше