Виявляється українські національні страви спокійно можуть замінити усім відомі афродизіаки, такі як, наприклад, устриці. Етнографиня Ірина Ігнатенко понад 20 років досліджує еротичний фольклор та сексуальність українців і запевняє, що наші предки знали про особливості овочів та спецій, які розпалюють пристрасть.
«Якщо говорити про склад борщу, то можна сказати, що не дивлячись на те, що це овочі для вживання в їжі, вони ще мають еротичну символіку. – каже етнографиня Ірина Ігнатенко – Українці здавна любили обігрувати кулінарію, овочі та вживання їжі у еротичному сенсі. Це був такий собі завуальований код на позначення речей, про які біло не прийнято говорити прямо. Фактично кожен овоч знаний в українському еротичному фольклорі. А також – був і залишається до сих пір таким собі афродизіаком».
Проте крім лібідо, український борщ гарно впливає на здоров’я, про що говорять навіть генетики.
«Борщ готують на основі помідор чи томатної пасти, а у помідорів високий вміст лікопена. Було помічено, що у людей, в яких вищий рівень лікопена, знижується ризик розвитку деяких ракових захворювань», - каже генетик Дарія Лосєва.
Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:
Loading...
Також не пропусти, з 6 лютого, щопонеділка, о 17:00 на 2+2 виходитимуть прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.
Дивись також:
- Дядя Гриша з Херсону в інвалідному візку і під українські пісні зібрав пів мільйона гривень для ЗСУ просто під носом у окупантів
- «Кожен другий тепловізор був від нас»: фонд «Повернись живим» - хто його заснував та як усе починалося?
- Хавасупаї – загублене плем’я Гранд Каньйону: як живуть мешканці найізольованішого міста у США?