Україна стає новою туристичною меккою світу: чому це відбувається саме під час війни?

Загублений світ

Що стає магнітом для мандрівників…

Україна, яка з 2022 року перебуває в епіцентрі війни, вже зараз готується до того, щоб стати однією з головних туристичних принад світу. Незважаючи на труднощі та руйнування, країна має неймовірний потенціал. Від перших європейських мегаполісів до полів найжорстокіших битв 21 століття – це все може стати магнітом для мільйонів туристів з усього світу.

Навесні 2022 року, коли весь світ з жахом спостерігав за повномасштабним вторгненням російських військ в Україну, а українці були вимушені виїжджати за кордон, аби врятувати себе, новозеландець Нік Фішер навпаки – їхав у саме пекло війни. Важко уявити, але мотивом чоловіка був … туризм!

Вже сім років поспіль він власним коштом подорожує найнебезпечнішими країнами світу та показує їх своїм двом мільйонам підписників на YouTube. Головна мета Ніка — побачити справжнє життя через деталі, про які не розповідають у міжнародних новинах.

«Ми бачимо у новинах фотографії та відео, але я хочу подивитися на все з перспективи українців, зустріти людей і побачити, через що вони проходять. Хто знає, що зі мною може статися», - розповів Нік Фішер, щойно заїхав в Україну.

У зруйнованих Ірпені та Бучі Нік був одним із перших іноземних туристів.

«Коли я вийшов, то не побачив жодної цілої будівлі навколо. Це було жахливо», - згадує чоловік.

За тиждень він опублікував на своєму каналі шість відео про Україну: зруйноване передмістя Києва, розбомблений Харків, охоплений полум'ям схід. Нік Фішер показав світові українську реальність 21-го століття, яку важко осягнути з новинних сюжетів. Його відео стали потужним свідченням стійкості та мужності українців, а також нагадуванням про важливість підтримки та допомоги.

Історія знає безліч випадків, коли арени кривавих битв ставали магнітом для тисяч туристів. Україна вже зараз формує нові туристичні тренди, стаючи місцем, де історія і сучасність перетинаються у найбільш несподіваних формах. Це робить її привабливою для мандрівників, що прагнуть побачити світ з іншого ракурсу.

Більше подробиць про це дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Здається, у світі не існує речей, які українці не можуть використати для захисту…
Дивитись більше