Тварини із надздібностями: хто розвиває швидкість до 390 км/год, а хто вміє перетворюватися на будь-яку іншу істоту?

Загублений світ

Гадаєте, реальний прототип Людини-павука - павук? Зовсім ні!

Ви знали, що у вологому моху живе найживучіша істота на планеті? Це ведмідь, хоч і мікроскопічний. Інакше його ще називають тихоходка. Навіть якщо на Землі зникне вода, повітря і їжа, ця істота виживе. Тихоходці не страшні радіація та навіть відкритий космос. Незнищенність – її суперсила. І це далеко не єдиний землянин із надздібностями.

Найуспішніший у світі хижак – сапсан. Він живе на всіх континентах, окрім Антарктиди, легко може наздогнати будь-яку жертву, тому що він – найшвидше створіння у світі. Під час атаки він може розігнатися до 390 км/год і при цьому ще й маневрувати.

Восьминіг-трансформер – за власним бажанням він може повністю злитися з місцевістю, змінити колір і заховатися в найменшу шпарину. Але найцікавіше, що цей восьминіг може перетворитися на десятки інших істот: від камбал і скатів до медуз і крабів. Він не тільки повторює форму та колір, але й наслідує їхню поведінку.

Електричний вугор – повелитель блискавки. Ця риба подібна на сома, але із секретом. По боках його тіла розташовані електричні органи, що генерують заряд до 1300 Вт.

Як ви думаєте, хто реальний прототип Людини-павука? Павук? Та ні! Це альпійський ібекс, або ж – козеріг. Від хижаків ці тварини ховаються на висоті 3,5 тис м. Ще більше вражаючих фактів про тварин із надздібностями – у сюжеті програми «Загублений світ»

Loading...

Дивися також:

Новини

Всі новини
Знання про ці методи могли бути відомі набагато раніше, ніж ми думали…
Це нові перспективи для людей, які втратили кінцівки або рухливість…
Про розвиток світової медицини та яку роль у цьому відіграє Україна…
Дивитись більше