Топ пекельних доріг світу

Загублений світ

Загальна довжина доріг світу майже 65 мільйонів кілометрів. Якщо скласти їх разом, то вистачило б втілити мрію Ілона Маска – дістатися Марсу. Утім, іноді на пекельний шлях може перетворитися дорога до найближчого села.

Загублений Світ склав список найнебезпечніших доріг світу.


Дорога поблизу каньйону Скіпперс у Новій Зеландії настільки небезпечна, що там не діє автомобільна страховка. Вузький шлях, збудований майже 150 років тому тягнеться на прямовисні скелі. Розширити, чи перебудувати цей шлях – неможливо.


Гірська дорога Тролльстіген у Норвегії одна з найнебезпечніших у світі, але й найпопулярніша серед туристів. Драбина тролів здіймається живописним схилом, має одинадцять крутих поворотів, у деяких місцях має підйоми 9%. Це все можна здолати заради одного тільки виду з вікна і селфі з мосту над водоспадом.


Зовсім не завжди смертельно небезпечними стають гірські дороги. на Алясці має довжину рівно 666 кілометрів. Саме через це воно отримало назву "Пекельна дорога". Головна його небезпека у тому, що на шляху є лише три селища. Якщо автомобіль ламається, то водії чекають допомоги по кілька діб.


Шлях Ruta Nacional 5 у Чилі міг би точно увійти у топ-10 найкращих шляхів світу, якби не відрізок дороги довжиною у 300 кілометрів між містами Аріка і Ікіке. Весь жах цього відрізку у його одноманітності. Пейзаж за вікном та й сама дорога настільки невиразні, що водії впадають у стан, подібний до гіпнозу, а інколи й зовсім засинають. Водії вантажівок мають справу з іншим жахом: боковий вітер тут настільки потужний, що з легкістю може перевернути вантажівку.


Та поза рейтингом найстрашніших доріг важливо виокремити шлях, який захоплює, вражає і чарує. Одна із найкрасивіших доріг світу – Atlantic Road у Норвегії. Атлантичний шлях складається із самої траси та кількох мостів від фіордами у Атлантичному океані. І з кожного ракурсу ця дорога відкриває нечувану красу. З одного боку здається, що дорога і автівки відправляються прямо у небо. А варто пройти трішки далі і побачити як ті ж автівки ніби пірнають у хвилі океану. Кажуть, звичайне селфі з цього шляху приносить неймовірну удачу і відкриває жагу до подорожей.

Більше цікавої інформації дізнавайтеся у Загубленому Світі на 2+2.

Новини

Всі новини
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Випуск присвячений процесу відбудови України…
Дивитись більше