Топ пекельних доріг світу

Загублений світ
Поширити в соціальних мережах:

Загальна довжина доріг світу майже 65 мільйонів кілометрів. Якщо скласти їх разом, то вистачило б втілити мрію Ілона Маска – дістатися Марсу. Утім, іноді на пекельний шлях може перетворитися дорога до найближчого села.

Загублений Світ склав список найнебезпечніших доріг світу.


Дорога поблизу каньйону Скіпперс у Новій Зеландії настільки небезпечна, що там не діє автомобільна страховка. Вузький шлях, збудований майже 150 років тому тягнеться на прямовисні скелі. Розширити, чи перебудувати цей шлях – неможливо.


Гірська дорога Тролльстіген у Норвегії одна з найнебезпечніших у світі, але й найпопулярніша серед туристів. Драбина тролів здіймається живописним схилом, має одинадцять крутих поворотів, у деяких місцях має підйоми 9%. Це все можна здолати заради одного тільки виду з вікна і селфі з мосту над водоспадом.


Зовсім не завжди смертельно небезпечними стають гірські дороги. на Алясці має довжину рівно 666 кілометрів. Саме через це воно отримало назву "Пекельна дорога". Головна його небезпека у тому, що на шляху є лише три селища. Якщо автомобіль ламається, то водії чекають допомоги по кілька діб.


Шлях Ruta Nacional 5 у Чилі міг би точно увійти у топ-10 найкращих шляхів світу, якби не відрізок дороги довжиною у 300 кілометрів між містами Аріка і Ікіке. Весь жах цього відрізку у його одноманітності. Пейзаж за вікном та й сама дорога настільки невиразні, що водії впадають у стан, подібний до гіпнозу, а інколи й зовсім засинають. Водії вантажівок мають справу з іншим жахом: боковий вітер тут настільки потужний, що з легкістю може перевернути вантажівку.


Та поза рейтингом найстрашніших доріг важливо виокремити шлях, який захоплює, вражає і чарує. Одна із найкрасивіших доріг світу – Atlantic Road у Норвегії. Атлантичний шлях складається із самої траси та кількох мостів від фіордами у Атлантичному океані. І з кожного ракурсу ця дорога відкриває нечувану красу. З одного боку здається, що дорога і автівки відправляються прямо у небо. А варто пройти трішки далі і побачити як ті ж автівки ніби пірнають у хвилі океану. Кажуть, звичайне селфі з цього шляху приносить неймовірну удачу і відкриває жагу до подорожей.

Більше цікавої інформації дізнавайтеся у Загубленому Світі на 2+2.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше