Сорок скелетів – чоловічі, жіночі та навіть дитячі: в острозькій церкві будівельник випадково знайшов людські рештки

Загублений світ

Є цікавий факт – на цьому місці ніколи не було кладовища…

Українське місто Острог манить до себе шукачів гострих відчуттів з усього світу, адже, начеб то, саме тут найчастіше можна побачити привидів. У цьому впевнений і місцевий будівельник Борис Крук.

Якось його найняли перекрити стару підлогу у Свято-Воскресенській церкві. Але чоловік тоді навіть не здогадувався, що його буденна робота вже зовсім скоро перетвориться на фільм жахів. Борис саме зняв старі дошки і хотів засипати все піском, аж раптом візок провалився під землю. Намагаючись його дістати, будівельник натрапив у ямі на щось тверде – це був справжній череп людини.   

«Ми як туди (в яму) заглянули, а там кості. – із жахом згадує Борис Крук – Не кожен же ж день знаходиш людські рештки. Ми одразу розповіли батюшці. Потім зібрали усі ці кості та перезахоронили їх».

До вечора з під Свято-Воскресенської церкви витягнули сорок скелетів – чоловічі, жіночі та навіть дитячі. Від домовин залишились лише цвяхи. Але усі вони були різного віку, тобто це свідчило про те, що поховали мерців не одночасно. Але є цікавий факт – на цьому місці ніколи не було кладовища. Тобто, скоріш за все, їх викопали з могил і перенесли сюди. Але хто це зробив і навіщо? Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Дивись також:

Також не пропусти, з 6 лютого, щопонеділка, о 17:00 на 2+2 виходитимуть прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Новини

Всі новини
Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Дивитись більше