Шлях до країни безсмертних знайдено: де захована легендарна Шамбала?

Загублений світ

Нацисти роками шукали міфічне місце, де живуть боги…

В існування легендарної країни Шамбали вірять не лише тибетці, а й визнані вчені та філософи: від Лева Гумільова та Миколи Реріха до Олени Блаватської. Вони присвятили роки пошуку шляху до неї у старовинних манускриптах, переказах та навіть у спілкуванні з духами. Аби знайти «землю блаженних», навіть нацисти спорядили кілька експедицій в Гімалаї.

З однієї з таких експедицій офіцер СС Ернст Шефер привіз до Німеччини загадкову скульптуру «Залізної людини», виточену з метеоритного металу. За думкою нацистів, тисячолітня статуя мала відкрити шлях до загубленого королівства.

У кінці лютого 1945 року, коли війна була фактично програна, до столиці Непалу прибула ще одна експедиція Аненербе «Чорний орел». Вони привезли ту саму залізну статую людини із стародавньою мапою. Німці почали розкопки під давньою ступою Сваямбхунатх.

Згідно з легендою, скульптуру необхідно встановити під цією ступою, розстелити мапу-манускрипт і промінь світла зі статуї має вказати шлях до містичної країни. Експедиція «Чорний орел» одразу вирушила на схил досі непідкореної гори Кайлас. Що сталося з німецькими вченими далі – дивись у сюжеті «Загубленого світу» просто зараз:

Loading...

Дивись також:

Не пропусти програму «Загублений світ» в ефірі телеканалу 2+2 з понеділка по четвер, о 16:50!

Новини

Всі новини
Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...
Навіть перед лицем смертельної небезпеки, гумор став…
Дивитись більше