Схід захоплює світ

Загублений світ

Населення країн Східної Азії є одним із найрозумніших та найбагатших на планеті. Як вони так швидко розвинулися?

Схід захоплює планету непомітно. Якщо у Європі чи США може розроблятися якась ідея, то у Китаї її встигають вже і розробити, і втілити, і запровадити у продаж. Швидкість технологічних процесів на Сході є значно вищою.

Уже на початку 21 століття Західний світ пересів на південнокорейські автомобілі. Всі взяли у руки китайські телефони. Навіть західні ґаджети складаються із компонентів створених на Сході. Це повсякдення для людини з будь-якої країни світу.

Ще у другій половині 20 століття усе було не так. Найбільш яскравим прикладом того, як інтелект робить державу багатою є Сінгапур. У Сінгапурі не було електрики та каналізації, а про загальний рівень освіти навіть не йшлося. Лідер країни Лі Куан Ю розумів, що для порятунку країни від злиднів, потрібно запросити закордонних інвесторів із грошима і новітніми технологіями. Але ті не хотіли їхати у країну з бідним неосвіченим населенням. Тоді Лі Куан Ю вирішив зробити сінгапурців розумнішими.

Він хотів, щоб розумні жінки народжували більше дітей. Спеціальне державне шлюбне агентство підшуковувало пари для людей із високим рівнем IQ. І розумні дівчата стали швидко виходити заміж. Чоловіки теж були у виграші. Вони отримували матеріальні пільги, якщо одружувалися із дівчатами із вищою освітою. А якщо у таких сім’ях народжувалося троє дітей, то мама могла вибрати всім трьом навчальний заклад, держава ж заплатить за навчання.

Діти у школах починаючи з 11 років мали складати тест на інтелект. За школярами-розумниками спостерігали міжнародні корпорації, щоб, коли ті виростуть, узяти їх до себе на роботу.

З іншого боку уряд дбав про скорочення населення із низьким інтелектом. Неосвіченим сінгапурським жінкам влада давала квартиру в обмін на стерилізацію.

Тест IQ: що означають результати найвідомішого тесту на інтелект

У Китаї держава завжди впливала на сімейні справи. Там заборонено одружуватися людям із спадковими розумовими розладами. У той же час Китай інвестував величезні суми у дослідження генетики. Країна дуже хотіла створити надлюдину. Зважена державна політика вивела країну у світові лідери. Китайців стає дедалі більше і їх апетити зростають. Їх діаспора по всьому світу досі розростається. Вони поступово захоплюють не тільки ринок продукції, але й території.

Більше цікавого дивіться у Загубленому Світі на 2+2.

Новини

Всі новини
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Випуск присвячений процесу відбудови України…
Дивитись більше