Схід захоплює світ

Загублений світ
Поширити в соціальних мережах:

Населення країн Східної Азії є одним із найрозумніших та найбагатших на планеті. Як вони так швидко розвинулися?

Схід захоплює планету непомітно. Якщо у Європі чи США може розроблятися якась ідея, то у Китаї її встигають вже і розробити, і втілити, і запровадити у продаж. Швидкість технологічних процесів на Сході є значно вищою.

Уже на початку 21 століття Західний світ пересів на південнокорейські автомобілі. Всі взяли у руки китайські телефони. Навіть західні ґаджети складаються із компонентів створених на Сході. Це повсякдення для людини з будь-якої країни світу.

Ще у другій половині 20 століття усе було не так. Найбільш яскравим прикладом того, як інтелект робить державу багатою є Сінгапур. У Сінгапурі не було електрики та каналізації, а про загальний рівень освіти навіть не йшлося. Лідер країни Лі Куан Ю розумів, що для порятунку країни від злиднів, потрібно запросити закордонних інвесторів із грошима і новітніми технологіями. Але ті не хотіли їхати у країну з бідним неосвіченим населенням. Тоді Лі Куан Ю вирішив зробити сінгапурців розумнішими.

Він хотів, щоб розумні жінки народжували більше дітей. Спеціальне державне шлюбне агентство підшуковувало пари для людей із високим рівнем IQ. І розумні дівчата стали швидко виходити заміж. Чоловіки теж були у виграші. Вони отримували матеріальні пільги, якщо одружувалися із дівчатами із вищою освітою. А якщо у таких сім’ях народжувалося троє дітей, то мама могла вибрати всім трьом навчальний заклад, держава ж заплатить за навчання.

Діти у школах починаючи з 11 років мали складати тест на інтелект. За школярами-розумниками спостерігали міжнародні корпорації, щоб, коли ті виростуть, узяти їх до себе на роботу.

З іншого боку уряд дбав про скорочення населення із низьким інтелектом. Неосвіченим сінгапурським жінкам влада давала квартиру в обмін на стерилізацію.

Тест IQ: що означають результати найвідомішого тесту на інтелект

У Китаї держава завжди впливала на сімейні справи. Там заборонено одружуватися людям із спадковими розумовими розладами. У той же час Китай інвестував величезні суми у дослідження генетики. Країна дуже хотіла створити надлюдину. Зважена державна політика вивела країну у світові лідери. Китайців стає дедалі більше і їх апетити зростають. Їх діаспора по всьому світу досі розростається. Вони поступово захоплюють не тільки ринок продукції, але й території.

Більше цікавого дивіться у Загубленому Світі на 2+2.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше