Секретний проєкт життя під водою «Іхтіандр»: хто його закрив і чого злякалися?

Загублений світ

Експеримент «Іхтіандр» розвивався успішно, але…

Амбітний експеримент «Іхтіандр», спрямований на розвиток підводного життя для людства, активно прогресував, але раптово був закритий. Що або хто став причиною цього рішення і чого вони бояться?

В 1960-х роках в СРСР було розпочато амбітний експеримент із заселення людьми підводного світу. Секретний проєкт отримав кодову назву «Іхтіандр».

«Ідея проєкту: показати людству його безкраї можливості розвитку, що можна жити та працювати під водою, що треба освоювати не тільки наземний світ, але й підводний», - ділиться Жорж Шанаєв, колишній учасник проєкту «Іхтіандр».

Це сприяє не лише розумінню та дослідженню нових екосистем, але й створенню новітніх технологій для виживання і розвитку в умовах, які раніше здавалися неможливими для людства!

Експеримент «Іхтіандр» розвивався успішно, вчені вже були готові до реалізації кількох підводних поселень, це могло б стати проривом у дослідженні океанів і потенціалу людського життя під водою. Однак несподіваний наказ «згори» про негайне закриття проєкту став шоком для всіх учасників. Для них це був не просто науковий експеримент, а справа всього життя.

«Дуже багато чого можна було б досягти в цьому проєкті…», - ділиться колишній водолаз Жорж Шанаєв.

Підводні поселення могли б стати новою епохою в науці, екології та навіть в архітектурі, відкриваючи нові горизонти для життя людства! 

Які технології використовувалися в проєкті «Іхтіандр», та як учасники пристосовувалися до життя під водою? А також – хто перешкоджав новому відкриттю підводного життя для людства? Та чи існують інші цивілізації під водою від яких нас хочуть застерегти? Про це – у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Читай також:

Матеріал підготувала Воропаєва Ангеліна

Новини

Всі новини
Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше