Петро І хотів створити країну ліліпутів

Загублений світ

Перший експеримент селекції людей Петро І здійснив у 1710 році. Тоді він ставив експеримент на своєму улюбленому блазні-карлику. Чим закінчилися спроби короля?

Російський цар-реформатор Петро І мав дивні пристрасті. Правитель мріяв створити новий вид людей. Свого першого карлика Петро І отримав на день народження, тоді цареві було усього 10 років. З того часу Петро І прикипів до маленьких людей та почав мріяти про виведення карликового народу. Для цього цар спеціально одружував карликів між собою.

Перший експеримент селекції Петро І здійснив у 1710 році. Тоді він одружив свого улюбленого блазня Якима з Параскою. Та експеримент провалився. Жоден союз карликів не дав потомства. Перша наречена Якима померла під час пологів, друга так і не змогла завагітніти.

Коли мрії царя розбилися на друзки, Петро І вирішив колекціонувати не живих, а мертвих нестандартних людей. У 1714 році у Санкт-Петербурзі він відкрив моторошний музей – Кунсткамеру.

Росіяни за часів Петра були дуже забобонними, а тому всіх немовлят, що народжувалися спотвореними, просто топили у водоймах. Цар переконував людей не позбуватися тіл, а заливати спиртом і відправляти до музею.

Та не лише немовлята, але й будь-хто із наближених до Петра міг стати музейним експонатом. Велетень Микола Буржуа свого часу працював у Кунсткамері. Він мав зріст 2 метри і 27 сантиметрів. Тож, дуже цікавив російського царя, як родзинка колекції. У 1724 році Микола Буржуа помер. Петро І одразу ж скористався можливістю. Під скло помістили манекен, що імітував фігуру померлого, на який було натягнуто його шкіру. А по сусідству зберігався скелет Буржуа.

Більше цікавого дивіться у Загубленому Світі на 2+2. 

Новини

Всі новини
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Випуск присвячений процесу відбудови України…
Історії про відвідування Землі космічними прибульцями більш ніж просто міфи…
Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...
Дивитись більше