Як колись вишуканий та величний лайнер перетворився на корабель-привид з канібалами на борту

Загублений світ

Корабель-привид Любов Орлова, який зник більше 10 років тому, все ще має свої секрети...

У свій час корабель довжиною, як пів Титаніка, вміщував майже 350 осіб. Усі каюти були обладнані новітніми системами стабілізації та кондиціювання приміщення. У кожному номері стояли розкішні диван-ліжка та були свої власні ванні кімнати. На верхній палубі розміщувався ресторан на 100 осіб, декілька кафе і навіть кінозал. А ще тут був музичний салон із баром, танцмайданчик, і естрада для оркестру.

У 2002 році «Любов Орлова» була орендована компанією Quark Expeditions для арктичних круїзів та експедицій. Все йшло добре, поки у 2013 році власники не вирішили відправити корабель на утилізацію. Корабель планували відбуксирувати на брухт, проте вже на другий день подорожі обірвався трос, і лайнер вирушив у вільне плавання. Спроби повернути судно під контроль виявилися марними, і відтоді гігантський лайнер почав самостійно дрейфувати Атлантичним океаном без екіпажу та будь-яких розпізнавальних знаків.

Через три місяці Берегова охорона Ірландії зафіксувала сигнали з аварійного радіобуя «Любові Орлової» за 700 метрів від узбережжя. Це свідчило про те, що корабель, ймовірно, затонув. Та чомусь коли влада країни організувала пошук, в районі аварійного сигналу водолазам не вдалося нічого знайти. Попри це, корабель офіційно оголосили затонулим в Атлантичному океані.

Однак у 2014 році «Любов Орлова» знову з’явилася біля узбережжя Великої Британії. Але тепер лайнер був не порожнім – на борту оселилися щури. Лондонські науковці вважають, що це справжні щури-канібали, які через брак їжі почали поїдати один одного.

 «Це всеїдна тварина, вона їсть все, вона може гризти будь-що, навіть пластмасу. Чому б їм не їсти один одного?!», - розповідає Петро Масляк, професор КНУ імені Тараса Григоровича Шевченка.

Проте, це не пояснює того, як їхня колонія при цьому може далі розростатися. В будь-якому випадку, влада Великої Британії забила на сполох, побоюючись, що ці кровожерливі істоти можуть досягти суші. Існує також невизначеність щодо того, чи не є щури носіями якогось небезпечного вірусу. Корабель-привид знову змінив курс і зник у відкритому океані. Невідомо, до узбережжя якої країни він дістанеться наступного разу і що ще може бути на борту цього загадкового судна.

Що все ж таки могло статися на борту корабля «Любов Орлова»? Чому вчені досі не можуть надати відповідь на запитання «чому на кораблі, що блукав серед океану з’явилася колонія пацюків»? Чим вони харчувалися цілий рік? Досліджуй незвідане разом з нами і дізнайся більше про інші жахливі історії з бортів кораблів. Дивись у сюжеті «Загубленого світу» вже зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Читай також:

Новини

Всі новини
Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше