Містичні повір’я – пережитки минулого?

Загублений світ

Прикмети – це знання та досвід, що предки збирали століттями. Вони мають захищати та попереджати про небезпеку. Які сили керують прикметами та чи можна взяти їх під свій контроль?

Віру у прикмети часто називають містичним мисленням. Чимало людей трактують події свого життя як знаки, що послано вищими силами. Наприклад, індуси вірять, що виконання прикмет, пов’язаних з новонародженими дітьми, принесе їм здоров’я та успіх.

У Іспанії кривава фієста віщує народу вдале життя протягом наступного року. Люди переслідують биків та заколюють їх ножами та списами. Зазвичай, після таких забавок сотня людей опиняються в лікарнях, проте іспанці переконані, що без дотримання цієї традиції на країну чекають криза та занепад.

Чортова дюжина: що ховає в собі число 13?

В українському футболі лідером містичних забобонів вважається клуб "Карпати". Футболісти команди упевнені, що на їхній стадіон наведена порча – саме тому вони ніколи не виграють. У магію прикмет не на жарт вірить й тренер футбольного клубу "Говерла". Під час однієї з прес-конференцій В’ячеслав Грозний переконував, що команду супроводжували нещастя і програші через чорну магію суперників. Його слова підтвердили й футболісти, які часто знаходили на домашньому стадіоні голки та дивні дерев’яні символи, а одного разу охорона навіть впіймала чоловік, що закопував на полі голову півня, до якої нитками була примотана світлина команди. Невже клуб практично припинив своє існування через чорну магію?

Хто живе у містах-привидах?

Механізм дії прикмет для вчених залишається загадкою й досі. В Європі на базі наукових інститутів навіть проводяться дослідження щодо впливу прикмет на фізичні тіла. Так, в ході останніх експериментів було з’ясовано, що у глобальних ситуаціях наша свідомість здатна прорахувати ланцюжок випадковостей, що ведуть до трагедії, та попередити нас, помічаючи ті чи інші нібито знаки долі.

Невже свідомість програмує мозок так, щоб те, у що ми віримо, обов’язково збувалось? Відповідь знає Загублений світ на 2+2!

Новини

Всі новини
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Випуск присвячений процесу відбудови України…
Дивитись більше