Колиска усіх вірусів на планеті: в Уганді знайшли місце, звідки ймовірно пішов СНІД

Загублений світ

СНІД – це чума сучасного світу…

Вважається, що колись СНІД перейшов від мавп до людини. Але ніхто не знає, як він з’явився у приматів? Деякі експерти вважають, що відповідь на це питання може дати печера Кітум у надрах згаслого вулкану Елгон в Уганді. Начебто, саме звідси почав розповсюджуватися вірус СНІДу у 20-му столітті. Більше того, цю таємну печеру називають колискою усіх вірусів на планеті і вони переховуються тут сотні, тисячі, а то і мільйони років доки не знаходять собі тварину-переносника, щоб розповсюдитись по всьому світу.

Існує чимало переказів про людей та тварин, які безвісти зникали у загадковій печері, або про тих, хто помирав у страшних муках від візиту туди. Проте ці легенди отримали історичне підтвердження.

У 1980 до печери Кітум із цікавості навідався француз на прізвище Моне. Він працював техніком на кенійському заводі. Він хотів розвінчати легенди з цим містичним місцем. Та скоро після візиту чоловік мучитиметься від невідомої хвороби – у нього піднялася температура, а судини лускали як надувні кульки. Медикам так і не вдалося врятувати Моне, а за кілька років його долю повторив ще один турист. Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Дивись також:

Новини

Всі новини
Знання про ці методи могли бути відомі набагато раніше, ніж ми думали…
Дивитись більше