Древній монастир і таємничі знахідки: яке місце в Україні притягує з усієї планети людей із надздібностями?

Загублений світ

Багато хто вірить, що тутешні сили природи…

Україна багата на загадкові та унікальні місця, де межа між звичайним і містичним здається розмитою. Одним із таких місць є Бакота, що розташована на території Національного природного парку «Подільські Товтри» у Хмельницькій області. Це місце притягує не лише звичайних туристів, а й людей із надприродними здібностями — екстрасенсів, медіумів та навіть монахів із Тибету. Багато хто вірить, що тутешні сили природи й таємниці скельних печер мають особливу енергію, що допомагає їм розвивати свої здібності.

Науковий співробітник парку Тарас Горбняк поділився історією про те, як сім років тому в Бакоту прибув монах з Тибету, учень Далай-лами, який практикує левітацію. Монах подолав десятки тисяч кілометрів, аби відвідати це місце. Горбняк також згадує, що Бакота приваблює людей з усіх куточків світу, які прагнуть відчути її енергетику.

Бакота — це колишнє село, що було затоплене після будівництва Дністровського водосховища. Археологічні розкопки свідчать про те, що вздовж цих берегів тисячі років тому існували язичницькі святилища й капища, де люди проводили ритуали, пов'язані з потойбічним світом.

«Саме слово «бакота» є в різних мовах світу. Його можна почути і в багатьох місцях земної кулі – в Індії, а Африці. Але для мене насправді великою дивиною є те, що в Індії, наприклад, є плем’я бакота, і моє село називається так само», - розповів Тарас Горбняк.  

Серед головних туристичних та духовних об’єктів Бакоти — скельний чоловічий монастир, що розташований високо над берегом Дністра.

«Насправді, ті печери, які видовбані майже 4000 років тому, - ритуальне місце. Його якось досліджував професор університету Шевченка і знайшов там стопу людини, вибиту на камінні, а також язичницький символ, який означає «шлях людини у потойбічний світ», - розповів науковий співробітник НП «Подільські Товтри» Тарас Горбняк.   

Цікаво і те, що колись це місце шукала навіть Клеопатра і дещо в ньому знайшла. Більше подробиць – у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше