Бішопс-авеню на півночі Лондона: чому на одній із найдорожчих вулиць у світі ніхто не живе і до чого тут зброя?

Загублений світ

Нерухомість там загальною вартістю 350 мільйонів фунтів стерлінгів…

Бішопс-авеню на півночі Лондона – одна із найдорожчих вулиць у світі. Елітні котеджі тут коштують від п’яти мільйонів фунтів стерлінгів. Мати тут нерухомість можуть лише найбагатші люди планети. Утім, жодного мільйонера на вулиці ви не побачите, вона – абсолютно порожня.

Нерухомість загальною вартістю 350 мільйонів фунтів стерлінгів абсолютно занедбана. На деяких супер-дорогих будинках вже почала осипатися штукатурка, тріщини у стінах поросли травою, а стелі перетворились на сито.

Хтось придбав ці будинки з метою потім продати дорожче, але так і не знайшов покупців. Але, так як більшість котеджів тут куплена нелегально, то і показатися тут – добровільно здатися правоохоронцям.

«Нерухомість на цій вулиці була придбана компаніями, так би мовити, які продавали зброю по всьому світу. Усі вони розташовані в офшорній зоні, тобто податки з нерухомості не оплачуються, тобто не йдуть до державної казни», - розповів експерт з нерухомості Юрій Фурман.

Але, якщо у цьому випадку зрозуміло, чому ніхто не хоче купувати будинки на Бішопс-авеню, то ситуація з новопобудованим кварталом у Китаї, повністю протилежна. Тут також немає жодного мешканця, хоча для людей є все: школи, дитячі садочки, комфортабельні будинки, нова дорога і громадський транспорт, парки, озера та інші блага для комфортного життя. То, чому китайці навідріз відмовляються купувати нерухомість у новому кварталі? Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Дивись також:

Новини

Всі новини
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Випуск присвячений процесу відбудови України…
Дивитись більше