9-річний реформатор: як хлопчику зі штату Колорадо вдалося домогтися скасування сторічного закону?

Загублений світ

В Америці діють багато законів, які здаються дивними…

Наприклад, в деяких штатах віслюкам заборонено спати у ванні. А в Нью-Йорку людям заборонено ходити вулицями в масках. Однак, деякі з цих законів можна скасувати. І зробити це може навіть дитина.

Прикладом такої ініціативи став 9-річний Дейм Бест з міста Северанс, штату Колорадо. Він домігся відміни заборони грати у сніжки, яка діяла понад сто років. Як йому це вдалося?

Дейм дізнався про цей закон від свого батька. Він вирішив, що такий закон несправедливий і що його потрібно змінити. Хлопчик зібрав підписи однокласників, які підтримали його ідею. Потім він підготував промову і виступив на засіданні мерії.

Чиновники були здивовані наполегливістю і сміливістю Дейма. Вони погодилися переглянути законодавство. В результаті заборону було скасовано. Тепер діти Северансу можуть вільно грати у сніжки.

Ця історія показує, що навіть дивні закони можна змінити. Іноді для цього достатньо простої ініціативи та бажання щось змінити. Навіть маленька дитина може зробити великий внесок у своє суспільство.

Більше про американське прецедентне право, де навіть найдивніше судове рішення може стати законом, дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
50 тисяч років тому в Південній Африці вже існувала вугільна промисловість…
Дивитись більше