Мужній боєць АТО Віктор Кардаш потребує допомоги

Допомога

Номер картки ПриватБанку 4149 4978 4008 6559 Кардаш Віктор

32-річний Віктор Кардаш, з Миколаївщини, завжи був активним: працював, займався хореографічними постановками зі школярами, піклувався про дітей в інтренаті. Він усім серцем вболіває за долю країни і сам - у березні - прийшов у військомат. Ще у польовому таборі командування вибирало в АТО тільки добровольців.

"Хто дійсно боїться і не хоче йти воювати, може спокійно пройти навчання і відслужити в частині. Нам надавали таку можливість, але я вирішив допомогти хлопцям", - розказує Віктор.

Статний та здоровий хлопець потрапив у гранатометний взвод морської піхоти. З літа - періодично змінюючи позиції - бійці воювали на Донеччині. Після десятків ворожих обстрілів поранення Віктор отримав на навчаннях в Урзуфі. Під час стрільби заклинило АГС -17 М, поряд з Віктором вибухнули чотири снаряди ВОГ.

"Можливо снаряди були без таймера. Ввони навіть якщо б вистрелили в нас, був би час втекти. Однак снаряди не встигали вилітати і одразу вибухали в двох метрах від мене", - згадує боєць.

Після Маріуполя та Дніпропетровська Віктора перевезли у Київ. Тут лікарі не втішили: інтоксикація вразила вже нирки. І хлопцеві поставили вибір: чи прожити з обома кінцівками, але недовго, чи далі жити - але з однією. Хлопець вибрав ампутацію.

"Звичайно страшно було. Через два дні подивився під одіяло, ноги нема. Я її відчуваю, хоч її нема…", - говорить він.

Із перших днів Віктор намагається не залежуватись у ліжку. І ходити. Намагається все робити без допомоги сторонніх. Але, йому доведеться пережити ще довготривалу реабілітацію та протезування. Вже нині, з зарплати - він відкладає гроші і на візок. Копійку до копійки складають і батьки Кардаша - його мати - пенсіонерка, яка доглядає батька-інваліда. А відтак, навіть навідатись до сина - не може.

Допомогти бійцю можемо гуртом, зібравши суму для лікування.

Новини

Всі новини
05122018
Допомога
Українські лікарі зізнаються, що не в змозі допомогти жінці. Надія є, але лише на "закордон".
08102018
Допомога
Лікарі кажуть, що у Павла поки що є надія на операцію, але її необхідно робити якомога скоріше.
26092018
Допомога
Врятувала десятки бійців, от тільки себе вберегти не змогла. Нині дівчина бореться із важкою недугою та потребує допомоги небайдужих.
17092018
Допомога
Після поранення у 2015 році життя воїна перетворилося на суцільне пекло.
29082018
Допомога
Він наводив жах на окупантів коли боронив Батьківщину на фронті, але після поранення, у 2015 році життя воїна перетворилося на суцільне пекло.
21082018
Допомога
Хлопчик не може дихати самостійно. Однак в Україні таких операції не проводять, і єдина надія батьків на клініку в Німеччині.
09082018
Допомога
Дівчинка страждає на дуже рідкісну генетичну недугу, що вражає центральну нервову систему. Такі діти, зазвичай, не доживають до 10 років. Утім, Арина має шанс. Це надзвичайно дороге пожиттєве лікування.
07082018
Допомога
У дитини виявили пухлину, хвороба прогресує дуже швидко, а українські лікарі безсилі.
Дивитись більше