«У нас на «Плуті» атмосфера була просто кайф», - акторка серіалу Світлана Гордієнко

Плут

Також дівчина поділилася, як намагається жити своє теперішнє життя...

З 28 листопада на каналі 2+2 покажуть 16 серій другого сезону серіалу «Плут». Продовження історії розгортається впродовж 2022 року. За сюжетом, Плут (колишній злочинець, який у першому сезоні влаштовується до поліції під ім’ям свого загиблого друга) зараз на межі викриття в поліції та вимушений переховуватися. Несподівано він отримує шанс виїхати до Лондона, де на нього чекає нове життя й нові можливості. Але починається війна. Плут відмовляється від цієї привабливої пропозиції і залишається в Україні, щоб допомогти коханій Олені, яка опинилася на окупованій території.

Одну з головних ролей, оперативницю Марію Глухову, у стрічці грає Світлана Гордієнко. Світлана – дружина актора Макса Девізорова, який з початку повномасштабної війни воює на фронті.

- «Плут» - це була перша кіношна робота після повномасштабного вторгнення?

- Якщо говорити про телевізійний формат, то так, «Плут» - моя перша робота з початку великої війни.

- З якими відчуттями ви поверталися на знімальний майданчик?

- Акторство – це моя професія для душі. Та коли почалась повномасштабна війна, думала: а чи дійсно це віддушина, чи дійсно я отримую задоволення? Відбулася сильна переоцінка. Але не можу сказати, що мені було важко повертатися у професію.

Єдине, що неочікувано стало складно – це знову запам’ятовувати величезні об’єми тексту (сміється). Навіть не думала, що переді мною може постати таке питання. До того ж стрес, мені здається, трішки притуплює мозок. А я поверталася в Україну в стресовому стані.

У процесі поставало питання: а чи дійсно це комусь треба? Але, з іншого боку, думала: скільки можна дивитися одні новини? Людині хочеться відволікатися. І це нормально. Так, ніхто з нас не забуває про війну, але треба відпочивати, щоб давати собі раду. І коли я зрозуміла, що роблю щось корисне для того, щоб люди могли далі жити своє життя, видихнула і сказала: ок. Роблю те, що можу, там, де я є.

- А сам знімальний процес сильно змінився?

- У нас на «Плуті» атмосфера була просто кайф. Для мене це була дійсно екологічна і легка атмосфера. Неймовірна довіра режисера до акторів, тому все знімалося швидко, без конфліктів. Коли ми відзняли цей проєкт, я сиділа і думала: а так можна було? Бо завжди на зйомках є якийсь стрес. А тут все було суперкомфортно. Дуже вдячна за це команді.

А загалом величезні зміни в тому, що немає російських акторів та режисерів. У всіх проєктах, де я працювала, були присутні російські актори. Рада, що наша реальність змінилася. Шкода, що такою ціною.

- Ваш чоловік Макс Девізоров воює вже півтора року. А він обговорював з вами своє рішення піти на фронт?

- Макс пішов у військкомат 25 лютого, але його не взяли. Та як обговорювали! Він тоді не особливо зважав на мою думку. Хоча я просила, молила не залишати мене. У мене був страх, нерозуміння. Думала: адже він актор, що він може там зробити, це війна. Пам’ятаю, говорила йому: «Ти розумієш, що перед тобою буде стояти людина і тобі треба її вбити!». Намагалася таким чином його відмовити. На що він мені відповідав: «Це не людина, це москаль». Але ж це тільки усвідомити, що перед тобою все рівно буде стояти людина, в неї будуть очі, і вона буде на тебе дивитися! Ця думка мене і досі лякає.

У березні ми поїхали до Львова. Макс сказав, що треба піти і стати на облік, бо ми переїхали. Він, звісно, ще та хитрюга! А там у нього запитали - чи готовий він зараз піти. І він сказав: так. Тому зі мною ніхто не радився. Я була у повному відчаї. Та й зараз не можу сказати, що прийняла це.

Loading...

Як у житті акторки з’явився коханий Макс, про їхнє одруження, про стосунки на відстані, про життя та кризи – читай у повному інтерв’ю акторки виданню KP.UA

Дивися 28 листопада о 20:00 на телеканалі 2+2 прем’єру другого сезону гостросюжетного серіалу «Плут»!

Читай також:

Новини

Всі новини
27112023
Плут
28 листопада о 20:00 на телеканалі 2+2 вийде другий сезон гостросюжетного серіалу…
24112023
Плут
Другий сезон серіалу знімали вже після повномасштабного вторгнення росії…
17112023
Плут
Також дівчина поділилася, як намагається жити своє теперішнє життя...
13112023
Плут
Про кмітливого й наполегливого відчайдуха на прізвисько Плут…
Дивитись більше