Співпраця ЗМІ рф з ФСБ: фсбшники постійно дають вказівки пропагандистам, як висвітлювати певні події

Під маскою пропаганди

Журналісти тоді вдаються до методу «велика брехня»…

Російські журналісти часто отримують вказівки від співробітників ФСБ щодо того, як висвітлювати певні події. Особливо це стало помітно після обстрілу драмтеатру в Маріуполі, де загинули сотні людей, що там укривалися. Після цього інциденту ФСБ надіслала державним ЗМІ листа з темою «Важливо!», до якого додали відео, на якому жінка стверджувала, що театр підірвали українські націоналісти, а не російські військові.

Український журналіст Андрій Шаповалов зазначає, що росія досягла значних успіхів у веденні інформаційної війни, використовуючи методи «підміни реальності» та «великої брехні». Останній полягає в тому, що шокуюча і безсоромна брехня проголошується з абсолютною впевненістю та цинізмом. Це не залишає глядачеві вибору не повірити в почуте чи побачене.

«Російські пропагандисти грають на емоціях, щоб у глядачів та слухачів вимикалася когнітивна частина і щоб вони не могли мислити, аналізувати та думати критично, а просто сприймали за чисту монету все, що їм доноситься. Власне цими прийомами користувалися всі диктатори, маніпулятори, фанатичні релігійні лідери тощо. Можна згадати Гітлера, «Біле братство»… Будь-хто намагався говорити ритмічно, емоційно і викликати в людини ті природні інстинкти, які ще з первісних часів закладені в ментальній пам'яті кожного з нас», - каже психологиня та кандидатка історичних наук Олена Шершньова.

Своїм корінням метод «великої брехні» глибоко вріс у радянщину. Більше подробиць про це – в проєкті «Під маскою пропаганди» просто зараз:

Loading...

Читай також:

Новини

Всі новини
Людина, яка слухає його, спершу почувається приниженою, а потім …
Кремлівські пропагандисти вміло маніпулюють розумом своїх людей…
70% російського прокату складають фільми, що популяризують насилля…
У музеї пропаганди зберігаються приклади, як злочинний режим намагався приховати правду…
Дивитись більше