Росіяни часто впевнені, що їхня кухня — найкраща у світі. Але це далеко від реальності. Якщо придивитися до походження багатьох відомих «російських» страв, стає зрозуміло: більшість із них має зовсім інші корені і лише перейшла до російської кухні шляхом викрадення, або привласнення — так само, як і багато іншого в історії росії.
Росія вже вкрала наш український борщ, але це лише початок. Наприклад, знамениті уральські пельмені — це зовсім не російська страва. Вони мають спільне походження з китайськими цзяоцзи та японськими гедза. Та навіть млинці, які вважаються традиційними в росії, також мають свої корені в Китаї.
Татарська кухня теж стала жертвою російського «запозичення». Біляш — традиційна страва з тіста, обсмажена в олії, насправді є татарською стравою, яка називається перемічі. Проте нині більшість людей асоціюють її виключно з російською кухнею.
Що ж до самої «російської» кухні, її теперішній вигляд — це результат кулінарної промоції декількох книг, виданих у 19-20 століттях. Тобто вся ця так звана традиція сформувалася відносно нещодавно і базується на рецептах, запозичених з інших культур.
Навіть горілка, яку є найулюбленішим напоєм росіян, також має зовсім не російське походження. Насправді це старовинний польський напій.
Більше цікавого про російську їжу дивись у сюжеті проєкту «Обережно! Фейк»:
Loading...
Читай також: