Вернидуб: «Завдання номер один – вийти у фінал Кубка України»

Злети і падіння у єврокубках та УПЛ під час першої частини сезону від Зорі. Після 18 турів команда Верниуба займає 4 місце у чемпіонаті України. Про підсумки осінньої частини сезону та плани на майбутнє луганчан.

Может, где-то не хватало чуть нам техники, но за счет уверености в себе, за счет характера, верили все до конца и добились позитивного результата

Владислав Кабаєв, півзахисник Зорі

Цими словами Владислава Кабаєва можна охарактеризувати ледь не кожен сезон Зорі. Нинішній – не виняток. Влітку Зоря не залишила байдужим нікого – єврокубки з потужними Брагою та Лейпцигом ще довго пам’ятатимуть українські вболівальники. Шкода, що Ліга Європи знову, як і чотири роки тому з Феєнордом, втекла від Зорі у доданий час. Спустошеність, розчарування і розпач після фінального свистка у Лейпцигу.

Таких игр у меня еще не было, самое обидное поражение в жизни. Я надеюсь мы переживем и уже в этом чемпионате добьемся, чтобы в следующем году играть в групповом этапе сразу

Владислав Кочергін, півзахисник Зорі

Прикра поразка у Німеччині настільки негативно вплинула на Юрія Вернидуба, що він був ладен піти з посади головного тренера, яку обіймає з 2011 року.

Я честно понимал, что мы не выполнили то, что мы хотели, я честно могу сказать, что не лицемерил и не врал, пообщавшись в Киеве с президентом, когда мы прилетели, я благодарен ему за ту поддержку, то терпение. Я 9 лет отработал в клубе верой и правдой огромное спасибо ему, мне есть чем гордится мне, я все равно постараюсь сделать с командой шаг вперед, будем делать все для этого.

Юрій Вернидуб, головний тренер Зорі

Буквально перед кожним сезоном Юрій Вернидуб нарікає на кардинальні зміни у складі. Однак перед стартом сезону Зоря втратила всього чотирьох основних гравців: Луніна, Опанасенка, Юрі та Андрієвського. Водночас до луганського клубу влітку приєдналися Віталій Вернидуб, Махарадзе, Лєднєв, Рафаель, Михайличенко та Хомченовський, переважна більшість з яких одразу ж стала основними.

Тобто сказати, що Зоря мала кадрові проблеми не можна. Але вони можуть з’явитися вже взимку! Ігоря Харатіна вже давно пасе Ференцварош Сергія Реброва.

Есть разговор, не буду говорить, насколько и какая сумма, я знаю, что был такой момент, не только по нему сейчас я знаю есть и по Силасу писали и не безосновательно и по Луису, вратарю и по Саше Караваеву, возможен вариант, мне даже страшно говорить, давайте дождемся.

Юрій Вернидуб, головний тренер Зорі

У літньо-осінній частині чемпіонату Зорі дуже бракувало стабільності. У домашніх матчах луганці здобули всього 14 очок з 27 можливих. Зоря зіграла найбільше за усіх в УПЛ домашніх нічиїх. Мирові з Чорноморцем, Олімпіком і Львовом навряд входили у плани команди Вернидуба.

У нас как-то эти полгода так получалось, что вроде и моменты создаем и играем неплохо, но как-то не залетало может надо было это заслужить, не знаю, но по игре мы достойно выглядели с большинством команд дома, но опять-таки пока Лига Европы ротация состава, не было результата, сыгранности.

Артем Громов, півзахисник Зорі

Зіграність стане у пригоді Зорі у 2019 році. Подальший календар луганців просто надзвичайно складний: Динамо, Ворскла, Львів і Шахтар. Місце у топ-6 ще не гарантоване, хоча завдання на решту сезону дуже амбітні.

Планку мы подняли до 3-го места. Ниже никто не простит, и мы сами себе не простим, и президент не простит. Вот эта задача – третье место.

Сергій Рафаїлов, гендиректор Зорі

Третє місце дозволить оминути таку неприємну кваліфікацію Ліги Європи. Інший шлях напряму у групу єврокубка – перемога у Кубку України. Навесні Зоря зустрінеться зі Львовом у чвертьфіналі, але Вернидуб вже окреслив мету на цей турнір. 

Мы поедем, постараемся выйти в полуфинал. Задача номер один – это выйти в финал, а в финале уже там побеждает только тот, кто больше этого хочет.

Юрій Вернидуб, головний тренер Зорі

Успіхи Зорі зокрема залежатимуть від зимового трансферного вікна. Схоже Вернидубу знову доведеться втратити кількох лідерів і водночас намагатися зберегти Зорі місце у верхній шістці та успішно зіграти у Кубку України. Якщо це вдасться, то Зоря зможе вп’яте поспіль пробитися до єврокубків і знову подарувати собі та усім нам незабутні емоції.

Найважливіші спортивні події тижня, головні зірки міжнародного та вітчизняного футболу, а також ексклюзивні новини з-за лаштунків найцікавіших матчів – у програмі "Профутбол" на каналі 2+2.

Глядачі "Профутбол" можуть висловити свої коментарі або задати запитання експертам як у прямому ефірі, так і під час підготовки випуску. Електронна адреса редакції "Профутбол": profootball@1plus1.tv

Читайте також:

Інноваційні технології футбольних тренувань у німецькому Гоффенгаймі (ексклюзив Профутболу) 

Скандальна зустріч клубів УПЛ 

Вербич: "Коли відчуваєш підтримку команди, все інше дається легше"