Скандальна зустріч клубів УПЛ

Поширити в соціальних мережах:

Цього тижня у Федерації футболу України було заплановане засідання клубів УПЛ, організоване керівництвом ліги. Дістатися до місця проведення зуміли не усі, а рівно половина представників клубів.

Відтак, засідання навіть не було відкрите, адже не зібрався необхідний кворум – 8 клубів. На цій зустрічі мали обговорювати питання можливого розширення ліги до 16 команд. Але після цієї зустрічі стало зрозуміло, що до вирішення цього питання ще дуже і дуже далеко. Деякі клуби намагаються вирішити свої нагальні питання.

УПЛ уже поділилася на шістки. Тільки вирішували це не на полі, а в кабінетах. Рівно половина представників УПЛ зуміли прийти на зустріч, організовану керівництвом ліги.

Я вам могу перечислить: Заря, Динамо, Карпаты, Олимпик, Арсенал. Десна. 6 клубов.

Сергій Рафаїлов, гендиректор Зорі

Інші не змогли. А чесно − не захотіли. Організація зустрічі − добре продуманий спектакль. Кажуть, перед зібранням хтось обдзвонив представників відсутніх команд і ті не приїхали.

Нам озвучили причину що з 6 клубів, які не приїхали, в 4 зламався автомобіль, в 5, мабуть автомобілі треба міняти, або вид транспорту, яким вони пересуваються.

Сергій Мохник, заступник гендиректора «Динамо»

До вчорашнього вечора усі клуби підтвердили свою участь у засіданні, лише сьогодні зранку ми отримали інформацію, що деякі клуби не зможуть взяти участі… Ми знали за дві години до зустрічі, що можуть бути проблеми і ми не зберемо кворум.

Томас Грімм, президент УПЛ

Офіційне засідання не відбулося. Швидше зустріч, де у багатьох були важливі інтереси. Спокійними представники клубів були лише у спілкуванні із пресою. Кажуть, за далекими і зачиненими дверима було не тихо. Обговорювали іноземних чиновників українського футболу. Хто, кому і за що не подобається.

  • Від Карпат виступав віце-президент Олег Смалійчук. Леви проти голови комітету арбітрів Лучано Лучі.
  • Динамо презентував заступник гендиректора Сергій Мохник. Кияни хочуть відставки голови УПЛ Томаса Грімма.
  • Олімпіку і його босу Владиславу Гельзіну не подобається голова комітету етики та чесної гри Франческо Баранка. І Томас Грімм теж не подобається.

Тут не тільки питання про Грімма. Тут питання і про того ж Баранку, і про ще одного красеня італійського, вибачаюсь, італьянця, італійця – правильно. Я тільки бачу, шо вони гарні інтерв`ю роздають, і літають бізнес-класами. Ну, це на даний момент єдина їхня робота

Олег Смалійчук, віце-президент Карпат

Найактивнішою, за нашими даними, була делегація Олімпіка. Клуба зі шлейфом матчів із фіксованим результатом. Кажуть, Гельзін дуже кричав.

Я розумію його емоції, його клуб фігурує у справах з договірними матчами, я не мав перекладача, тому не все зрозумів, про що він казав, але він дуже переживає за Олімпік.

Томас Грімм, президент УПЛ

Ю-19 і Ю-21 Олімпіка отримають відсторонення на півтора сезони, якщо клуб до понеділка не подасть апеляцію в Лозанну. А відсутність молодіжок за регламентом означає невидачу атестату усьому клубу. Фактично під загрозою існування «Олімпіка». Гельзін шукає союзників і усіляко намагається домогтися нового розслідування матчів із фіксованим результатом його команд. Домогтися перегляду тут, в Україні, адже в Лозанні шансів мінімум.

Президент футбольного клуба «Олимпик» говорил, что там, ну высказывал свою позицию, что Премьер лига должна защищать футбольные клубы потому, что мы её создавали, они должны поддерживать только футбольные клубы, а не Федерацию футбола.

Олександр Москаленко, гендиректор Арсенала

Олімпік каже, що у них є якісь нові докази, з якими справу можна переглянути. Але де вони були увесь цей рік, коли ФФУ просила ці докази? Виглядає це як прагнення вхопитися за останню крихку соломинку. Найцікавіше, ХТО САМЕ приніс докази. Цим офіційним представником виявився Олександр Олексієнко – колишній гравець донецького «Металурга». Ще у травні поліція проводила обшуки у помешканні Олексієнка, а «Профутбол» називав його одним із можливих організаторів договірних матчів. А це нещодавня офіційна заява Франческо Баранки щодо «Олімпіка». Там він прямо вказує куди може піти Олімпік зі своїми доказами – в Лозанну. І прямо пише:

Хочу зазначити, що ФК «Олімпік» Донецьк був єдиним футбольним клубом України, який у своєму штаті мав «експерта зі ставок». Як наслідок, в оселі цього «експерта», а також в оселях членів його родини у травні 2018 року Національна поліція України провела обшуки та здійснила вилучення документів у рамках спецоперації з розслідування договірних матчів. Хтось може сказати, що це звичайний збіг. Але я так не вважаю.

Забагато збігів у цій непростій справі Олімпіка. Справі, яка несподівано опинилася в центрі зустрічі клубів Премєр-ліги. Забудьте про розширення чи звуження ліги. І як мінімум до березня не запитуйте, скільки команд буде наступного сезону. Ніхто точно не скаже. Клуби приїжджають на засідання вирішувати власні локальні питання. І то, приїжджають, якщо машини не ламаються.

Що варто знати про “договірняки” Олімпіка та хто за ними стоїть 

Найважливіші спортивні події тижня, головні зірки міжнародного та вітчизняного футболу, а також ексклюзивні новини з-за лаштунків найцікавіших матчів – у програмі "Профутбол" на каналі 2+2.

Глядачі "Профутбол" можуть висловити свої коментарі або задати запитання експертам як у прямому ефірі, так і під час підготовки випуску. Електронна адреса редакції "Профутбол": profootball@1plus1.tv

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше