Вчені показали, як виглядає марихуана під мікроскопом

Інопланетні краєвиди? Ні, звичайний канабіс! Унікальні світлини показують, як фантастично під мікроскопом виглядає марихуана.

Вчений з Рочестерського технологічного інституту Тед Кінсмен візуалізував конопляну олію, повідомляє Daily Мail

Вчений забарвлює мішечки з маслом канабісу в яскравий колір, щоб вони були помітні на фото. Дивовижні зображення показують марихуану в неймовірних деталях, навіть визначаючи канісові мішечки, які зберігають психоактивний хімічний ТГК на кінцях окремих волосків.

Проби забирають кілька годин, а щоб їх підготувати, вони повинні бути повністю висушені заздалегідь. Потім їх фотографують у вакуумній камері за допомогою комп'ютерного сканера, який записує кожен образ приблизно чотири хвилини.

"Мені подобається думати, що бачили би людина зростом в кілька мікронів, – каже професор Кінсмен. – Я намагаюся візуалізувати науку і привернути увагу широкого кола глядачів".

Застосування канабісу як лікарського препарату швидко набирає популярність в США і Канаді, проте заборонено в Великобританії і багатьох інших країнах світу. При цьому в Нідерландах, країні, яка першої легалізувала марихуану, стали обмежувати її вживання.

Останні експерименти показали, що канабіс допомагає подолати тривожність, агресію і безсоння, а також дає хороші результати в лікуванні аутизму, екземи або псоріазу.

Клінічна користь препарату ще не доведена. Експерименти канадських вчених показали, що канабіс тільки посилює депресію при тривалому застосуванні, зменшуючи здатність мозку відпускати негативні спогади. Крім того, препарат може загострити психічні проблеми у людей, схильних до психозу або шизофренії.

Фото: Daily Мail