Послання у саркофазі: у стародавньому місті Ізнік знайшли любовний лист віком 2500 років

Повідомлення дає змогу зазирнути в емоційний світ древніх цивілізацій …

Археологічний музей у стародавньому місті Ізнік, який відомий своїм багатим історичним минулим, стає осередком археологічних знахідок, що розкривають стародавні таємниці. Одна із найцікавіших знахідок музею – це саркофаг, на якому було вигравірувано любовний лист.

Як пише видання arkeonews, емоційне послання було написано приблизно 2500 років тому і належить жінці на ім'я Арета, яка оплакує смерть Антігона І, одного з видатних полководців Олександра Македонського. Гравюра розповідає про глибокий смуток і втрату, які пережила Арета:

«Я, сумна Арета, всім тілом і душею волаю з гробниці Антігона. Я висмикую волосся від горя і виражаю себе плачем».

Це надзвичайне повідомлення дає нам змогу зазирнути в емоційний світ древніх цивілізацій і показує, як людські почуття залишаються незмінними протягом тисячоліть.

Археологічний музей Ізніка розташований у місті, яке колись було відоме під назвою Нікея. Місто стало центром історичних подій і християнських соборів, а сьогодні воно приваблює туристів своїми унікальними артефактами. Серед експонатів – мармурова настільна гра римської епохи, саркофаг Ахілла, а також інші унікальні саркофаги знатних сімей.

«Музей містить артефакти багатьох цивілізацій від доісторичних часів до сучасності. Він заповнює величезну прогалину в нашому розумінні світової історії», - зазначив колишній директор музею, археолог Тайлан Севіль.

Цей новий археологічний центр обіцяє стати одним із найвизначніших музеїв Європи.

Читай також:

Фото: IHA