Люди, які щотижня випивають келих пива або вина, мають найменші шанси захворіти на рак. До такого висновку прийшли вчені з Королівського університету Белфаста.
Так, наприклад, пиво може допомогти у захисті від бактерії Helicobacter pylori, яка, як відомо, викликає виразки і певним чином пов'язана з раком шлунку. Тому помірне вживання пива може піти на користь здоров'ю.
Дослідження також виявило, що показники рівня ранньої смертності є найнижчими серед тих, хто періодично вживає слабоалкогольні напої. Люди, які п’ють зрідка (від одного до трьох напоїв на тиждень), загалом живуть довше, ніж ті, хто не п’є зовсім.
Найщасливіші люди живуть у великих містах
Помірне вживання слабоалкогольних напоїв також пов'язане зі зниженням ризику розвитку серцево-судинних захворювань.
Смертельні дози звичайних речей
Дослідники відзначають, що вживання алкоголю – не єдиний фактор, який впливає на наше здоров'я.
"Пити чи ні – це особистий вибір, і ми не повинні вказувати людям, чи можуть вони або не можуть пити", – переконаний Ендрю Кунцманн, один з учасників дослідження.
Однак ризик захворіти на рак збільшується, якщо вживати алкоголь щодня. Особливо обережними слід бути жінкам, оскільки було встановлено, що навіть один келих алкогольного напою в день збільшує ризик раку молочної залози на 10%.
За матеріалами Мirror та Іndependent.