Пиво врятує від раку

Вчені дослідили, що помірне споживання алкоголю також може знизити ризик розвитку деяких серцево-судинних захворювань.

Люди, які щотижня випивають келих пива або вина, мають найменші шанси захворіти на рак. До такого висновку прийшли вчені з Королівського університету Белфаста.

Так, наприклад, пиво може допомогти у захисті від бактерії Helicobacter pylori, яка, як відомо, викликає виразки і певним чином пов'язана з раком шлунку. Тому помірне вживання пива може піти на користь здоров'ю.

Дослідження також виявило, що показники рівня ранньої смертності є найнижчими серед тих, хто періодично вживає слабоалкогольні напої. Люди, які п’ють зрідка (від одного до трьох напоїв на тиждень), загалом живуть довше, ніж ті, хто не п’є зовсім.

Найщасливіші люди живуть у великих містах

Помірне вживання слабоалкогольних напоїв також пов'язане зі зниженням ризику розвитку серцево-судинних захворювань.

Смертельні дози звичайних речей

Дослідники відзначають, що вживання алкоголю – не єдиний фактор, який впливає на наше здоров'я.

"Пити чи ні – це особистий вибір, і ми не повинні вказувати людям, чи можуть вони або не можуть пити", – переконаний Ендрю Кунцманн, один з учасників дослідження.

Однак ризик захворіти на рак збільшується, якщо вживати алкоголь щодня. Особливо обережними слід бути жінкам, оскільки було встановлено, що навіть один келих алкогольного напою в день збільшує ризик раку молочної залози на 10%.

За матеріалами Мirror та Іndependent.

Справжній чемпіон знає ціну наполегливості, витривалості й дисципліни…
25042025
Історія Роя Саллівана — це одна з найбільш дивовижних і, безумовно, найнебезпечніших історій, які можна уявити...
25042025
Рукопис Войнича — це не просто загадка, це один із найбільш інтригуючих і незрозумілих артефактів у світі криптографії...
24042025
Ви коли-небудь чули про солдата, який мав густу шерсть, ласував мармеладом і спав у наметі разом з бойовими товаришами?
Вони не мурчать, не гавкають і навіть не стрибають на руки...