Чому «Реальна історія» Акіма Галімова збирає сотні тисяч переглядів

На Київстар ТБ вийшов новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

На Київстар ТБ вийшов новий випуск проєкту  «Про кіно для ТеБе» з  продюсером 1+1 media, автором і ведучим проєкту «Реальна історія» Акімом Галімовим.

На платформі кіно та телебачення Київстар ТБ опублікували другий випуск проєкту, в якому зіркові представники українського кінематографу та телебачення розповідають про свій професійний досвід, діляться ідеями та порадами для колег-початківців.

Цього разу ведучий Володимир Рабчун спілкувався з автором одного з найбільш популярних історичних українських YouTube- та телепроєктів, продюсером 1+1 media Акімом Галімовим. Гість розповів, як виникла ідея створення проєктів про історію України.

«Ми в 1+1 media почали цю історію десь років 8 тому, здається, це був 2015 рік, після анексії Криму, після того, як почалася війна з росією. Саме тоді з'явився перший запит на історію, який ми відчули. Тоді народилася ідея зробити фільм про вкрадену історію», — розповів Акім Галімов. 

На питання, як утримувати інтерес глядача в складних історичних темах, автор відповів, що його команда розповідає не просто перелік певних фактів, а спирається на особистості.

«Ми намагаємося розказати глядачам про події через людей, які в цих подіях брали участь і створювали їх, пояснити їхню мотивацію, якими взагалі вони були людьми. Акцент на цьому ми робимо в кожному фільмі. Мені здається, що це людям цікаво», — прокоментував Акім Галімов.

Продюсер 1+1 media додав, що його команда намагається складні речі пояснити просто:

«Коли людям зрозуміло — їм цікаво»

Також Акім Галімов привідкрив залаштунки створення проєкту «Українські палаци. Золота доба», премʼєра 2 сезону якого нещодавно відбулася на телеканалі 2+2 та в YouTube «Реальна Історія». Часто навіть мешканці населеного пункту, де розташований той чи інший палац, не знають, яка унікальна пам'ятка знаходиться поруч із їхніми домівками.

«Приїжджаєш у село, бачиш там якусь руїну, про яку ніхто не знає, робиш епізод — ми відтворюємо цю руїну в палац, показуємо, як це було і навіть люди, які там живуть, дізнаються, яка перлина знаходиться в їхній громаді», — розповів продюсер. 

Причиною цього є російська ідеологія, яку країна-агресор просувала на наших землях десятиліттями.

«Політика росії полягала в тому, що вони завжди намагалася нас, українців, представити як малоросів. Народ, в яких там є пісеньки, якісь вишиваночки, шаровари… Але жодної серйозної культури. Бо письменники — то тільки Пушкін і так далі… Толстой. І все стосувалося й історії, тобто акцент робився на тому, що у вас не було своєї еліти, своєї аристократії, що ви сільська нація, абсолютно аграрна країна і так далі. Проєкт «Українські палаци. Золота доба» показує абсолютно іншу історію України. Тому що, наприклад, в другому сезоні ми робимо акцент на палацах, пов'язаних із козацькою аристократією. Для багатьох це теж новина, що в козаків була аристократія, що вони не тільки по полях на конях із шаблею бігали. Що це були потужні роди, які мали величезні підприємства, величезні гроші, вони були впливовими і в російській імперії, і в Європі, і скрізь. Вони будували розкішні палаци», — пояснив Акім Галімов. 

Окрім цього, Акім Галімов розповів про свої улюблені історичні фільми, розказав, яке кіно мріє зняти та назвав свій ТОП місць в Україні, які варто побачити кожному. 

Нагадаємо, гостями першого епізоду  «Про кіно для ТеБе» стала команда 1+1 media Big Brave Events на чолі з продюсером  Володимиром Завадюком, яка створює наймасштабніший музичний проєкт в Україні  —  «Голос країни» для телеканалу 1+1 Україна.

Проєкт «Про кіно для ТеБе» доступний для перегляду без додаткової плати на платформі кіно та телебачення Київстар ТБ. 

Довідково:

Київстар ТБ — спільний проєкт 1+1 media та Київстар, заснований 11 грудня 2019 року. Це платформа кіно та телебачення, що надає користувачам доступ до сотень тисяч годин вітчизняного та закордонного контенту, прямоефірних програм і регулярно пропонує ексклюзивні допрем’єрні покази проєктів. Платформа нараховує понад 370 телеканалів і VOD-бібліотеку із 20 тис. фільмів, серіалів, мультфільмів і шоу.

Читай також: