7 способів покращити свій настрій

Вас спіткала хандра? Буває. Сьогодні ми допоможемо вам підняти настрій.

Серед буднів ми часто зіштовхуємося із негативом: від хамовитих персонажів у громадському транспорті до проблем на роботі, від пролитої кави на нові брюки до проблем зі здоров’ям. Але не варто зациклюватися на негараздах, інакше ви витратите дорогоцінні дні життя в нікуди. Давайте шукати методи підняти собі настрій.

Швидкі поради

  • Сходіть у душ.

Вода допоможе трішки розслабити тіло та змиє коротку напругу. Так вам легше буде зосередитися на позитиві.

  • Наберіть близьку людину

Як давно ви не дзвонили друзям, близьким людям, сім’ї? Просто поговоріть з приємною для вас людиною на будь-яку тему. Хочете розповісти про проблеми та виговоритися – нехай. Але краще поговорити про приємні речі та разом посміятися.

  • З’їжте цитрус

Мандаринка завжди викликає у нас усмішку. Спробуйте, ваш мозок отримає приємні сигнали і збадьориться.

  • Танцюйте

Ви одні вдома і вам хочеться плакати? Геть ці сумні ноти, вмикайте танцювальні треки і відривайтеся на повну. Вас ніхто не бачить, тому дозвольте собі рухатися як захочете.

  • Усміхніться своєму відображенню

Найпопулярніша порада і іноді вона працює. Просто повсміхайтеся собі кілька хвилин, перехитріть мозок.

  • Повикидайте сміття

Подумайте, скільки мотлоху ви зберігаєте вдома. Очищення квартири від мотлоху допоможе очистити думки.

  • Малюйте

Творчість допомагає розслабитися та відчути задоволення. Пропонуємо вам намалювати мандалу.

  • Обійміться

Знайдіть людину, котру ви можете обійняти. Якщо ви ну дуже самотні, не починайте сумувати, що вам нікого обійняти. Більшість барменів та барист не відмовлять вам у такому милому проханні. Спробуйте!

  • Прогулянка

Вийдіть на свіже повітря. Прогуляйтеся трохи, дивіться на те, чого не помічали раніше. Впевнені, ви знайдете красу там, де не очікували.

  • Спорт

Займіться фізичною активністю. Випустіть внутрішнього звіра. Приємна втома після подарує вам позитивні відчуття.

Складні поради

  • Зміна іміджу

Часто, коли людина впала у депресію, замкнулася на негативі та відвертається від соціуму, потрібно йти на кардинальні зміни. Нова зачіска, одяг, манери – спробуйте стати новою людиною. А все погане лишиться із тим старим образом. Це більше не ви, і повертатися до того сумного стилю життя не потрібно.

  • Заведіть домашню тваринку

Чому це складна порада? Не кожен може наважитися на цей крок і взяти відповідальність за маленьке життя. Але, якщо ви мріяли про друга, спробуйте нарешті це зробити. Домашні тварини завжди є джерелом щастя.

  • Зробіть добро

Ох, ми всі себе жаліємо, але є люди, яким важче. Як думаєте, звідки беруться волонтери? Це звичайні люди, які просто вирішили, що потрібно робити щось хороше для інших, а не тільки для себе. Кожен, хто займається такою допомогою, скаже вам на 100% − він отримує неймовірне задоволення, коли бачить усмішки тих, кому допоміг. І ми не говоримо про гроші. Ні, подача милостині, щастя вам, швидше за все, не принесе. Сьогодні легко знайти список організацій, яким потрібні робочі руки: притулки для тварин (там потрібно прибирати та відмивати чотирилапих), геріатричні пансіонати (прийти і просто поговорити зі старенькими, розважити їх старість), безпритульні (нагодувати безхатьків та людей, які потрапили у скруту).

Дозвольте собі бути щасливими, не гайте час на агресію, злість та негатив. Це ваше життя і воно у вас одне!