"Гвардія-2": військові навички Олексія Тритенка та бабусин борщ

Гвардія-2

У продовженні "Гвардії" на глядачів, окрім старої команди, чекає знайомство із новим героєм.

Український актор Олексій Тритенко долучився до знімального процесу у ролі нового комбата кіношних нацгвардійців та швидко став із колективом одним цілим.

"Я із великим задоволенням увійшов до цієї історії. З "Гвардією" так вийшло, що Олексій Шапарєв, з яким ми давно товаришуємо, зателефонував і сказав, що мене затвердили на роль. Навіть проб не було. Знаєте, як кажуть: "Бабусин борщ – навіщо його пробувати? Його їсти треба!" – жартує артист.

На противагу самому Олексію, його персонаж – серйозний та стриманий військовий. Актор розповідає, що ця роль для нього – спроба приміряти кардинально протилежний образ. "Коли мені запропонували зіграти комбата, я почитав сценарій та був приємно вражений: його було виписано як сорокарічного чоловіка з великим життєвим та бойовим досвідом. Мені було дуже цікаво спробувати зробити це. І я сподіваюсь, що не зруйнував те, що задумував сценарист. Я працюю над цим образом із задоволенням. І, судячи з того, як швидко ми знімаємо – іноді з першого дубля – виходить як треба, – ділиться Олексій. – Я досить давно в кінематографі та багато військових грав. Так що деякі загальні навички та розуміння специфічних моментів у мене є. до того ж, коли бачиш цих хлопців, які несуть службу, – а вони по замовчуванню мають цей внутрішній вишкіл, – рівняєшся на них".

Насичене знімальне життя не заважає актору отримувати задоволення від своєї роботи, а ще – від змін, які відбуваються в українському кінематографі. Олексій переконаний: "Справа у тому, що актор – це такий дуже складний механізм. Коли у нас немає зйомок, ми практично помираємо: творча людина без підживлення просто знищується як особистість. Але коли роботи дуже багато – ми починаємо скаржитись на втому. Я всі ці стадії пройшов. І тепер я вдячний долі, що з'являються такі можливості, що у мене  зараз насичений графік. У мене все розписано практично по годинам. Ось були моменти, коли співпадали різні експедиції, і я за тиждень був у Києві чотири рази і при цьому жодного разу не потрапив додому. З літака – у кадр, з кадра – у потяг, з потяга – у кадр. Навчився спати взагалі у будь-якому місці, у будь-якому стані та позі. Звичайно, можна сказати, що життя всередині процесу вирує. Але якщо загалом казати про те, що відбувається всередині українського кіно- та телевиробництва, чи відбуваються зміни… Так. Надії є".

За інформацією Детектор Медіа.

 

Новини

Всі новини
12082022
Гвардія-2
Історія про те, як після Революції гідності Україна зіткнулася з новим ворогом - військовою агресією сусідньої держави…
18102017
Гвардія-2
Актриса Анна Топчій готується до власної прем’єри "Холодна м’ята" в Українському малому драматичному театрі.
10102017
Гвардія-2
Цікаві факти про найочікуванішу прем'єру цієї осені на 2+2.
10102017
Гвардія-2
Виконавиця ролі снайпера Нати у "Гвардії-2" поділилась враженнями від зйомок.
09102017
Гвардія-2
Український актор та режисер відверто про українське та російське кіно й політичні погляди.
05102017
Гвардія-2
Виконавець ролі "Дюка" у стрічці "Гвардія 2" розповів про складнощі та ризик на знімальному майданчику.
02102017
Гвардія-2
28 вересня відбувся допрем’єрний показ військово-патріотичної драми Гвардія-2, присвяченої трагічним подіям 2014 року на Донбасі.
22092017
Гвардія-2
Прем’єра військово-патріотичної драми Гвардія-2, присвяченої трагічним подіям 2014 року на Донбасі, відбудеться у День Захисника України в суботу 14 жовтня на телеканалі 2+2
Дивитись більше