Співробітники російського фсб «перевели» на потреби ЗСУ значну суму

Гроші

Чи загрожує їм термін за держзраду?..

Анонімний хакер знайшов у мережі аж 986 інтернет-гаманців співробітників спецслужб росії. Доведено, що деякі з них використовувалися кремлівськими силовиками для фінансування атак на американські IT компанії та втручання у місцеві вибори.

Також, найімовірніше, на цих гаманцях працівники спецслужб зберігали і накрадені на службі гроші. Зломщик переказав усі кошти на рахунки українських військових, не тільки розоривши фсбшників, а й витончено підставивши їх під статтю щодо держзради.

«Йде перша у світі повноцінна кібер-війна, – каже начальник департаменту кібер-безпеки СБУ Ілля Вітюк. – Не лише використання кібер-коштів у певних конкретних випадках. Його можна розглядати як окремий вимір цієї війни»

І українська кібер-армія з перших днів війни перевершує супротивника. Сотні, якщо не тисячі, вітчизняних програмістів щодня атакують російський інтернет-простір, виводячи з ладу комп'ютерні системи цілих підприємств і блокуючи можливість оплати в інтернеті або відключають системи державних сайтів росії.

«На щастя, в Україні кібер-армія справді є – патріотична, без примусу. Вони іноді приходять і кажуть – ми ще вам можемо фінансово допомогти. Сьогодні є ціла мережа додатків, де саме ви можете надати можливість своєму комп'ютеру або телефону автоматично працювати на нашу перемогу», - каже Ілля Вітюк.

Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше