Росія вдосконалила ракети «Х-22» та «Онікс»: чи готова Україна до нових викликів?

Гроші

Саме цими ракетами росіяни останні кілька тижнів бомбардують українські міста…

«Онікс» - це надзвукова ракета середнього радіусу дії. Її робоча назва П-800. Ці ракети ще радянського типу і на початку війни їх у росіян було близько пів тисячі. Частину з них витратили під час атак на українську енергетику, а решту модернізували, зробили їх швидшими, точнішими та маневренішими, що, відповідно, ускладнило роботу української ППО.

«Якщо говорити про модернізацію, проведену в цих ракетах, то це скоріше про точність влучення. Ракети «Х-22» і «Онікс» - це надзвукові крилаті ракети, в яких дуже висока швидкість польоту, і збивати може дуже обмежений перелік типів ППО – французький комплекс SAMP-Т і Patriot. У нас таких комплексів вкрай мало, відповідно росіяни наростили застосування цих ракет», – каже експерт видання Defense Express Іван Киричевський.

Саме удосконаленими ракети «Х-22» та «Онікс» останні кілька тижнів росіяни бомбардують українські міста. Очевидно, що Україні не вистачає систем, проте наші захисники показали, що можуть збивати такі надскладні ракети, тому уряд постійно нагадує партнерам про вкрай високу необхідність для нас такого озброєння.

Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше