14 населених пунктів опиняться у зоні ураження: які ядерні злочини вчиняє росія у Харкові?

Гроші

Росія добре розуміє, куди б'є і до яких наслідків це може спричинити…

Весь ядерний матеріал, збагачений ураном, що зберігався на майданчиках Харківського фізико-технічного інституту, Україна перестала передавати росії у 2012 році. В обмін на позбавлення ядерного статусу, Україна отримала гарантії безпеки та виключення будь-яких форм агресії від найбільших ядерних держав світу. Але 24 лютого 2022 року стало зрозуміло, що ці гарантії не працюють.

Тільки на території фізико-технічного інституту в Харкові, де досі розташована унікальна ядерна установка – джерело нейтронів, було понад сто влучень.

«Лише у стіну будівлі сім ракет вдарило, – розповів генеральний директор ННЦ «Харківський фізико-технічний інститут» Микола Шульга. – А в дах така кількість мін потрапила, що я зараз навіть не порахую точно. Ну, близько десяти, напевно».

Але найстрашніше, що росія добре розуміє, куди вона б'є і до яких наслідків це може призвести. Бо чудово знає, що на цій території є радіоактивне паливо і варварські дії російської армії можуть призвести до страшної катастрофи.

У разі вибуху на території Харківського фізико-технічного інституту у зоні поразки опиниться 14 населених пунктів. А з огляду на те, що від Харкова до російського кордону всього 40 км, то до зони ураження потрапляє і російська Білгородська область. Однак це зовсім не хвилює російську владу.

Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Новини

Всі новини
29012024
Гроші
Завдяки бойовим потужностям Paladina, українські артилеристи щодня…
21012024
Гроші
Міг-29 прославився своєю неперевершеною маневреністю…
Дивитись більше