Історії успішних тварин

Затерянный мир
Поделиться в социальных сетях:

Тварини-мільйонери, коти-державні працівники та пси-музиканти. А також, історія найзірковішого єнота України – Семена.

До песиків королеви Великобританії звертаються так само, як до їх власниці – Ваша Величносте. Собачкам королеви може позаздрити будь-хто із людей: переїзди у лімузинах, особисті апартаменти, спа-процедури, вітамінні коктейлі зі старовинного фарфору та прогулянки королівським садом.

Найбагатший кіт у світі – Пілу. Він мешкає в Італії. Його власниця Анна померла і заповіла тварині півтора мільйона євро. Ці гроші мають витрачатися на їжу та послуги ветеринара. А якщо після смерті чотирилапого багатія щось залишиться, гроші перейдуть до Фонду захисту тварин.

Бездомний кіт 20 років обіймав посаду мера міста на Алясці. Це може здатися жартом, але у 1997 році під час виборів міського голови люди висловили недовіру усім кандидатам. Тоді один із мешканців міста запропонував голосувати за кота Стабса. Кіт набрав рекордну кількість голосів і зрештою став почесним мером. А до міста потягнулися тисячі туристів. Це позитивно вплинуло на бюджет і у 2012 році кота переобрали на другий термін.

Сліпий єнот з Америки щодня приходив поїсти до будинку жінки на ім’я Ерін Моріс. Та одного дня вона завмерла від несподіванки. Винахідливий єнот йшов в оточенні двох чорних кошенят. Вони виглядали як охоронці або поводирі, стежили за кожним кроком сліпого і скеровували його у правильному напрямку.

Тварини, навіть у людському суспільстві, відіграють свої соціальні ролі. Вони мають окремі завдання і навіть професії: охоронці, розвідники, терапевти, актори, няньки. Ви здивуєтеся, але деякі тварини мають офіційні посади і перебувають на державній службі.

Австрія – країна, де коні офіційно працюють, отримують зарплатню та мають відпустки у Альпах. Це не розіграш, а цілком реальний факт. Щоправда, це стосується не усіх коней, а тільки особливої породи – ліпіціанів. Вони виступають у віденському кінному балеті та національній школі верхової їзди. І ставлення до них, ніби до королівських осіб. Ліпіціани вважаються нащадками аристократів. Їх поселили у стайнях у самому центрі Відня та напувають артезіанською водою зі срібних поїлок. На канікули цих коней відправляють оздоровлюватися у Альпи. А після виходу на пенсію утримують за рахунок держави.

Кіт Ларі – єдиний у світі високопосадовець з вусами і хвостом. До служби у британському міністерстві закордонних справ його залучив колишній прем’єр-міністр Девід Кемерон. А британський Національний музей має у своєму штаті аж шість кішок. На утримання кожної із них уряд країни віддає зі свого бюджету по 50 000 фунтів на рік.

А історію найзірковішого українського єнота Степана дивіться у сюжеті Загубленого Світу.

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

Зарисованная фреска настоящего основателя собора София Киевская: как ошибочная реставрация изменила историю
Самое загадочное явление, которое почти 400 лет не могут разгадать ученые: интересные факты о шаровой молнии
Зарождение жизни на Земле: ученые считают, что дождевая вода могла способствовать эволюции первых клеток
Зарождение жизни на Земле: ученые считают, что дождевая вода могла способствовать эволюции первых клеток

Считается, что первые формы жизни, могли возникать спонтанно из органических молекул...

Рискованное путешествие: аэропорт райских островов Макаронезии входит в топ-10 самых опасных в мире
Курган в форме корабля, 139 могил и сокровища викингов: археологи сделали неожиданное открытие в Швеции
Курган в форме корабля, 139 могил и сокровища викингов: археологи сделали неожиданное открытие в Швеции

Это открытие произошло во время раскопок вблизи города Варберг...

Кремль подрывает доверие украинцев через агентурную сеть телеграмм-каналов
Узнать больше