Артем Позняк може виконувати трюки без каскадерів

Стоматолог
Артем Позняк може виконувати трюки без каскадерів
Поделиться в социальных сетях:

Актор розповів, що спільного має зі своїм персонажем у новому серіалі на 2+2 "Стоматолог".

У новому 20-серійному детективі "Стоматолог" на каналі 2+2 Артем Позняк зіграв бізнесмена з кримінальним минулим. На що довелося піти заради ролі, як складається творчий шлях та особисте життя, актор розповів у інтерв’ю для видання "Теленеделя".

– Чим вам сподобався вам цей персонаж – Сергій Грязєв? 

Обставини, в яких він жив, диктують ту чи іншу поведінку. Але він добрий і милосердний. За сценарієм було прописано, що у Грязєва (мабуть, через стреси) гастрит, і він сидить на жорсткій дієті. Ось такий серйозний, міцний чоловік на обід їсть кашу і п'є кефір. Це було кумедно. Не повірите, але три місяці, поки працювали над проектом, так само харчувався і я. У нас були зйомки в ресторанах з шикарно накритими столами. Стейки, салати, червона риба, ікра – все це проходило повз мене. Грязєв був голодний – і Позняк теж.

– Окрім голодування, були ще якісь труднощі? 

Графік зйомок був божевільним: перестрілки, бійки, рибалка, втечі, дуже багато цікавих локацій, підйом о п'ятій ранку. Через це, звичайно, накопичувалася втома. Але рятувала команда. Адже з багатьма ми знайомі вже не перший рік. З Катею Вишневою, Юрою Яковлєвим грали в інших серіалах, тому було дуже весело – часто розігрували один одного.

– Кажуть, ви по повній відірвалися в епізоді з квадроциклами? 

Це було так круто! Обожнюю свою роботу за такі моменти. Я з дитинства захоплююся машинами. У мене є права всіх категорій, навіть на водіння фури. Для зйомок в кіно навчався екстремальної їзди, тому можу виконувати трюки без каскадерів. Але ці кадри в "Стоматологу" ми знімали акуратно – з інструкторами, дотримуючись всіх заходів безпеки.

– Як в родині міліціонера виріс актор? 

Мама ніколи не була проти того, щоб я займався творчістю. Хоча вона працює в міліції, у нас ніколи не було жорсткої дисципліни. Та й навіщо, якщо ми з братом були слухняними. Актором я вирішив стати не відразу. Ця думка прийшла через три роки після армії. У якийсь момент зрозумів, що не знаю, чим хочу займатися. Кілька місяців був в стані депресії. В один прекрасний день побачив фільм "Папа", і в голові щось клацнуло. Встав з дивана, взяв квиток до Києва і поїхав назустріч долі. Мені пощастило: було літо, якраз проходили вступні іспити. На першому етапі відборів потрібно було підготувати байки, пісні, танці. Я згадав щось зі шкільних часів, і все вийшло.

– Багато акторів поєднують кінозйомки з театром. А у вас не так багато театральних робіт. 

Так, в театрі я не граю. Після закінчення університету навіть не пішов прослуховуватися. Напевно, тому що занадто люблю гроші. А робота в театрі – це служба. Причому не завжди добре оплачувана. Але в 2012 році заснував театральну студію Licum і почав виходити на сцену – в спектаклях "Дерева вмирають стоячи", "Трамвай "Бажання", "Кожні сім років". Є і моноспектакль за мотивами повісті Льва Толстого "Крейцерова соната".

– Напевно, складно півтори години грати самому на сцені? 

Складно, тому що немає поруч партнера. Якщо забув репліку, ніхто не підкаже і не підіграє. А забути текст – найбільший жах для актора. Мені колись наснився сон, що не можу пригадати слова: величезна сцена, повний зал глядачів – і тиша.

– В ролі телеведучого вам легше? 

З одного боку, так. Але там є нюанси. Наприклад, протягом 12 годин треба говорити не перестаючи. Коли потім приходиш додому, сил на балаканину немає. Дружина ділиться новинами, а я просто тихенько слухаю, хоча розповісти теж є що.

– У пресі вас називають українським Джеймсом Стетхемом. Подібність із зіркою Голлівуду помічаєте? 

Не помічав. І ніколи не переживав з приводу Стетхема. Він далеко. А ось хто реально турбує, так це наш український актор Олександр Кобзар. У мене був випадок, коли на вулиці підійшов чоловік і попросив сфотографуватися. Все б нічого, але потім він каже: "Мені так подобається ваша гра в серіалі "Ніконов і Ко", де ви зіграли слідчого в інвалідному візку!". Я не знав, що відповідати. Тактовно промовчав. Людина була в такому захваті, не хотілося його засмучувати та зізнаватися, що там знімався Саша. Думаю, було б круто зіграти з Кобзарем близнюків в одному фільмі.

– Зйомки в проектах і програмах ви поєднуєте з викладанням. Легко працювати з молоддю? 

У медіашколі працюю вже майже п'ять років. Приходжу і вранці, і ввечері, і в неділю. Я настільки суворий викладач, що після кількох лекцій студентів стає значно менше. Роблю це навмисне. Молодь повинна розуміти: просто мріяти недостатньо. Потрібно щодня працювати над собою. Якщо так не вмієш, професія пережує тебе і виплюне. Плюс студенти не уявляють собі, що навіть дуже медійні люди не завжди отримують величезні гонорари. А це сильно б'є по творчому самолюбству.

– Ви і самі знову сіли за університетську парту. Пари не прогулюєте? 

Ні, що ви. Як був 8 років тому старанним студентом, так ним і залишився. В університет повернутися довелося тому, що мій майстер запросив викладати в КНУКіМ, а для цього потрібна ступінь магістра. Так що вчуся тепер на продюсера кіно і телебачення. Пари не прогулюю, лекції слухаю, завдання старанно виконую. Тиждень тому здав сесію. Майже на відмінно.

– Отримаєте диплом – і відразу продюсувати фільм? 

Із задоволенням! У мене вже є ідея серіалу. Можливо, якщо з'явиться трохи більше часу, візьмуся за сценарій. Це буде трагедія на основі всім відомого сюжету.

– Свої акторські амбіції вже задовольнили? 

Ні, ще працювати і працювати. Хотів би зіграти хворого на церебральний параліч. Це дуже складна роль. У таких людей є свої потреби і бажання, але фізична неповноцінність – додаткова перешкода до мрії. У моєму розумінні такі люди борються за свою казку, а це подвиг.

– Якби не телебачення, ви стали би... 

...силовиком. Я служив в Криму у внутрішніх військах. Швидше за все, продовжив би цю справу. Але, на щастя, все склалося інакше. У важкі часи підробляв таксистом. Якось одна з пасажирок мене впізнала: "Ви Артем? Я була на вашому спектаклі, і мені дуже сподобалося". Після цього зрозумів, що нічим більше займатися не хочу.

– Ваша дружина теж має відношення до телебачення. Як двом творчим людям живеться під одним дахом? 

Ми дуже дружні – до того моменту, поки не почнемо обговорювати разом переглянуті фільми. Олександра – кінорежисер, вона дивиться на все з іншого боку, тому іноді виникають суперечки. Нещодавно сходили на "Найвеличнішого шоумена", і розгорілася творча дискусія. Все закінчилося обіймами, але суперечка була тривалою. Мені подобається, що ми в одній темі, завжди є що обговорити. Дружина часто дає поради з приводу любовних сцен. В цьому плані режисер в ній домінує над жінкою. До речі, в "Стоматологу" вона теж знялася – в епізодичній ролі. У неї там був справжній екшен: і з гвинтівки стріляла, і з аквалангом занурювалася.

– А відпочивати разом з таким напруженим графіком вдається? 

Зрідка. Ми любимо релакс і гастротуризм. Обожнюємо смачно і красиво поїсти. Кожен раз, коли кудись їдемо, думаємо, як спробувати щось цікаве. Найбільш екзотичне, що я їв, – це ведмідь. Спробував його в Забайкаллі, звідки родом дружина.

– Кажете, що любите релакс, хоча всі знають про вашу любов до швидкості... 

Колись машини були моїм найбільшим захопленням. Десь в 9 років я вперше сів за кермо. Пам'ятаю, як після тижня навчання тато вийшов з машини і сказав, щоб додому повертався сам. Ну що ж? Повернувся цілим і неушкодженим. Потім, років в 20, на всі свої заощадження купив першу автівку. Правда, поїздив на ній недовго: товариш попросив у борг велику суму, у мене таких грошей не було, і довелося продати автомобіль. Далі були інші машини, гонки, швидка їзда. Але все припинилося, коли з'явилася сім'я. Не можу так ризикувати, коли вдома чекають кохана і донечка.

Дивіться серіал "Стоматолог" з понеділка по четвер о 20:20 на 2+2!

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

Способен прожечь металл: «Укроборонпром» разработал уникальный «карандаш» для разминирования
Коварство информационной войны: как российские пропагандисты влияют на наше физическое здоровье?
Очевидец рассказал о таинственном появлении «лесного человека» на Международном симпозиуме ученых
«Затерянный мир» расскажет историю, которая не имеет права быть забытой – Каховская ГЭС
«Затерянный мир» расскажет историю, которая не имеет права быть забытой – Каховская ГЭС

О разрушенной Каховской ГЭС, которая содержала одно из крупнейших водохранилищ Европы…

Загадочное исчезновение экипажа судна «Мария Целеста» более столетия назад: новая теория развития событий
Закупали зерновозы и сухогрузы: россия еще с 2021 года готовилась к похищению украинского зерна
Закупали зерновозы и сухогрузы: россия еще с 2021 года готовилась к похищению украинского зерна

Но, в отличие от 30-х-40-х годов 20 века, кремлю не удалось скрыть свои преступления…

Узнать больше