Вісімсот комплектів якісної, всесезонної форми припадають пилом на складах державного підприємства "Прогрес"

Спецкор
Вісімсот комплектів якісної, всесезонної форми припадають пилом на складах державного підприємства "Прогрес"
Поделиться в социальных сетях:

Як капітал кується на війні - конкретний приклад!

Усе для фронту - усе для бійців на передовій - усе - для перемоги! Виявляється - не все - і не всі нині думають саме так!

Вісімсот комплектів якісної, всесезонної форми припадають пилом на складах державного підприємства "Прогрес". За неї вже заплатила держава і волонтери узялися доправити її на передову, але ... виявилось - за ту, вже проплачену державним коштом форму - знову хочуть грошей!

Форма для спецпризначенців вже другий рік зберігається на складі державного підприємства "Прогрес". Комплекти - всесезонні. У кожному по 10 найменувань: від бойової панами до спорядження розвідувальника.

"Прогрес" - це державна компанія, яка входить у концерн Укроборонпром. Вона шукає замовників та виконавців послуг. Торік для силового відомства у приватників вони замовили тисячу таких комплектів форми. За них сплатили майже вісім мільйонів гривень. Проте, з невідомих причин, безпосередньо армійці забрали лише двісті комплектів, вісімсот - безхазяйні.

Про нічийну форму волонтерам повідомили небайдужі. Керівництво "Прогресу" зголосилось її віддати безкоштовно. Знайшовся навіть механізм передачі. Від Генштабу та Міноборони на завод пішли листи з проханням допомогти. Перевезти з одного місця в інше і негайно розподілити подарунок - мав благодійний фонд. Однак, раптом процес "заглух".

Сприяв волонтерам уже колишній перший заступник начальника Генштабу. Прояснити ситуацію - не зміг.

"Процес загальмувався, чому він загальмувася хто був ініціатором, я чесно кажучи цього вам не скажу", - розказав Ігор Кабаненко, колишній перший заступник начальника Генштабу ЗСУ. 

Коментувати ситуацію керівництву "Прогресу" - заборонено. Як нам стало відомо, Укроборонпром наклав табу на інтерв'ю підлеглих, аби вони раптом не стали жертвами інформаційної війни. Відповідь головного ж оборонного концерну країни була короткою.

"Керівництво ДП СЗТФ "Прогрес" повіністю готове передати військовослужбовцям форму, про яку Ви запитуєте, одразу ж після підписання відповідного договору купівлі-продажу. Крім того, враховуючи проведення Антитерористичної операції на Сході України, що призвело дозапровадження посиленого режиму безпеки на оборонних підприємствах, проведення зйомки на складах, де зберігається форма, на сьогодні є неможливим."

Волонтер Ігор Федірко такою відповіддю обурений: "Я не могу понять, как может государство Украина купить у государства Украина форму, которая пошита государством Украина для украинских солдат и уже оплачена". Переконує: нині одяг для підшефних дістають щонайменше вдвічі дешевше, ніж за накладною держконцерну. І це при тому, що долар зріс удвічі. Але навіть це - не головне. В умовах війни і зими на носі - форму, вже один раз оплачену державою, укроборонпром пропонує викупити - вже волонтерам - ще раз!

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

«Фургон с оркестром»: как рашистские парады и флешмобы формируют нужную кремлю психологию россиян?
Солидарность Тайваня в украинской борьбе: история самопожертвования добровольца Джонатана Ценга
«В дом корабль приплыл»: масштабы разрушений и восстановление после подрыва россиянами Каховской ГЭС
«В дом корабль приплыл»: масштабы разрушений и восстановление после подрыва россиянами Каховской ГЭС

Россия еще и плотно обстреливала затопленные территории, чтобы помешать эвакуации...

Телеканал 2+2 будет транслировать матч «Днепр-1» против «Динамо»
Миф о языке: россия шла в Украину «защищать» русский язык, а вместо этого уничтожила его
Миф о языке: россия шла в Украину «защищать» русский язык, а вместо этого уничтожила его

Сегодня только 3% украинцев поддерживают статус русского языка как второго официального…

Узнать больше