"Заручники правосуддя"

Поделиться в социальных сетях:

Країна: Україна, 2013 Жанр: реконструкція подій

Дотримуватися букви закону буває складно не тільки звичайним громадянам, але й самим служителям Феміди. Влада, високі ставки і бажання збагатитися іноді беруть гору у нелегкій внутрішній боротьбі добра і зла.

Але саме стражі порядку та закону як ніхто інші мають розуміти: рано чи пізно покарання наздоганяє винного. І тоді не знайдеться виправдання ані брехні, ані зраді, ані людській слабкості.

Прокурори, судді, адвокати, слідчі… Вони вирішують долі багатьох. Однак закон, з яким вони мають справу кожного дня, не завжди на їхньому боці. І є небезпека самому стати заручником правосуддя.

1 серія

Ласий до легких грошей суддя Антонов може скільки завгодно зловживати прихильністю долі. Але прокуратура поставила собі за мету упіймати хабарника на гарячому і збирається довести справу до кінця.  Мічені гроші передані судді адвокатом хоч і не відразу, але все ж допоможуть прикрасити руки Антонова кайданками.

Цілих півроку група відморозків тримала у страху місто-мільйонник. Ночами вони грабували будинки заможних горожан особливо жорстоко побиваючи господарів. Але під час одного з пограбувань фортуна відвернулася від злодіїв, і міліції вдалося заарештувати одного з бандитів.

Хитрий злочинець на прізвисько Красавчик вирішив використати свої чари, щоб звабити слідчого Левіну. І жінка потрапила у його пастку.

 

2 серія

Молода суддя Ілона Ростіна в аеропорту познайомилася із симпатичним чоловіком. І хто міг подумати, що зустріч стане доленосною для її кар‘єри. Справа, яку розглядала Ілона з розривання шлюбу, здавалася звичайною: дружина подала на розлучення через постійні зради чоловіка. Проте фатальний збіг обставин змусив суддю взяти самовідвід: адвокат позивачки використав проти Ростіної випадкове фото з аеропорту.

Але виявилося, що зрадник-чоловік, сам двічі обманутий своєю підступною дружиною.

Прокурор району Віктор Старицький відзначає свій день народження у колі друзів. Коли раптово у нього виникають справи, він без жодних вагань сідає за кермо, попередньо хильнувши. На дорозі прокурор збиває відразу двох людей і тікає з місця пригоди. Що він збирається зробити, щоб замести сліди свого злочину?!

 

3 серія

У неспокійному районі міста із розвагами не дуже: будь-яка нетвереза витівка робить юнака героєм. Хуліган потрапив за ґрати і справа його доручена судді Венедіктову, який тільки недавно програв перевибори і став рядовим суддею.

Мати звинуваченого намагається вмилостивити суддю чим може, хоч би й ковбасою. Але пихатий охоронець правосуддя необачно не приймає таку дяку. І піддавшись емоціям назначає хлопцю невиправдано суворе покарання.

Розлюченій матері ніщо не завадить помститися хабарнику і відстояти справедливість.

 

Батьки дітей, що потрапили до лікарні просто з цілодобової групи дитячого садочка, наймають адвоката, щоб знайти винного у трагедії, що сталася з їхніми дітьми. Адвокат не був впевнений чи варто за таку справу братися. Але після розмови з медиками усі сумніви були відкинуто.

Виявилось, що діти отруїлися криничною водою, що була отруєна кадмієм. Але яким чином важкий метал потрапив до криниці?

 

4 серія

Адвокат-початківець Олександр Приходько повертався із прогулянки з друзями. Ніщо не віщувало біди. Але невідомі відкрили вагон просто у ліфті будинку і вбили одного з товаришів. Олександр зрозумів, що завжди опікуватиметься дівчиною загиблого друга.

Минуло три роки і Анну затримали за підозри у крадіжці коштів з рахунків банку.

Адвокат з‘ясовує, що керівник доручив Ані підписати видачу фальшивих карток, з рахунків яких саме і зникли гроші.

У в‘язниці Анна отримала травми і загинула. Тож Олександр почав готувати план помсти судді, якого звинувачував у смерті дівчини. І здобувши компромат, знищив кар‘єру судді.

 

40-літній слідчий Валерій Ліпінський полював на хитру злочинницю. Він давно вів її і не допускав шансу втратити. Підозрювана за останні кілька років отруїла і пограбувала 9 чоловіків. Але в процесі розслідування він сам почав закохуватися у підопічну. Втративши голову, Валерій привіз Марину до конспіративної квартири, щоб віддатися почуттям. Але підступна жінка обдурила його, напоїла снодійним, пограбувало і втекла з країни. А Валерій за мить пристрасті поплатився своєю посадою.

 

5 серія

Бійка на факультеті міжнародного бізнесу – подія надзвичайна. Волю кулакам дала дочка голови апеляційного суду Аліна Щітініна. Тож наслідків варто було чекати серйозних. Батько обожнював дочку, але її вчинок сильно міг вплинути на його роботу.

Справа Амбарцумова була принциповою для Сергія Щетініна, тож суддя виніс суворий вирок і поїхав із дочкою відпочивати. Але суддя недооцінив свого ворога, що стало для нього фатальною помилкою.  Щітінін пішов проти системи. Тож тепер проти нього будуть задіяні усі методи поклепу і підстав. Але Сергій вважає, що краще гідно програти ніж безчесно виграти.

 

Справу про вбивство 16-річної Кіри Єгозіної слухав досвідчений суддя Олег Данильцов. У сараї знайшли плями крові дівчини, але тіла не було, вірогідно викинули у річку. На лаві підсудних рідний брат дівчини Артем. Саме його застали на місці злочину. Вже після першого засідання суддя знав, яким буде вердикт. Адже навіть батько дітей підтвердив, що стосунки у них були не найкращі. Для повного ствердження вироку не вистачало психологічної експертизи. Суд виніс вирок: примусове лікування Артема у психлікарні.

А потім міліція знайшла Кіру, яка втекла із своїм коханцем і підстроїла своє вбивство.

Артем після лікарні під виглядом консьєржа підстроїв нещасний випадок і вбив суддю за помилковий вирок.

 

6 серія

До адвоката звернулася дочка з приводу своїх підозр у тому, що її хлопець не викинувся з вікна, а його звідти викинули. Юнак, який вчився у школі міліції, у відділку став свідком жорстоких знущань слідчих над підозрюваними і заявив, що буде змушений написати рапорт. Та не встиг.

Адвокату ця справа одразу стала зрозумілою, але страх перед тими, хто може продовжити замітати сліди зупинив юриста. Проте, дочка не вагаючись звернулась із явними доказами до прокуратури і добилась покарання винних.

 

За містом знайшли тіло місцевого судді. На щастя він виявився живим і був доставлений до лікарні. Прийшовши до тями суддя не зізнався слідчому, що сам намагався вкоротити собі віку. Але правоохоронець запідозрив, що успішний чоловік не міг зненацька забажати піти з життя. Його до цього міг би довести хтось дуже близький і не дуже добрий. Наприклад, дружина. Тим більше, що вони недавно розлучилися.

 

7 серія

У більярдному клубі пролунав вибух: просто під час партії там загинув місцевий слідчий. Здавалося, ворогів у нього не було і ніхто з тих, чиї справи він вів не мали бажати його смерті… Але хтось підложив вибухівку у більярдний шар! Розслідування з‘ясувало, що нещодавно слідчий виграв у тому самому клубі досить велику суму грошей.  Тож саме у цьому і варто шукати мотив вбивства.

 

У лісі на околиці міста знайдено автомобіль судді Наталі. Самої жінки у ньому не було. Підозри падають на коханця молодої судді, який працював під керівництвом її чоловіка. Правду вирішено виявити на очній ставці.

Тим часом водолази знайшли тіло жінки у воді. На диво жінка взимку була вдягнена у купальник. Виявляється, Наталя захоплювалася моржуванням і часто практикувала зимові купання.

 

8 серія

Молода пара намагалася розпалити вогнище для пікніка. Але вони обрали не те місце: поблизу приватної території, де гостював місцевий суддя Віталій Цимбал. Сварка закінчилася пострілом та смертю одного з юнаків. Замісти сліди не вдалося і власник зброї потрапив за ґрати. Суддя взявся рятувати впливового друга. Через кума були підкуплені свідки, справа дісталася саме Цимбалу і все складалося як хотілося. І тільки брат убитого не втрачав надію на справедливість.

 

Адвокату Гузєєву новий клієнт пропонує за послуги чималі кошти. Захищати треба хлопця, який зґвалтував і привів до смерті молоду дівчину. За збігом обставин загибла була донькою жінки, у яку адвокат колись був закоханий.

Опитавши усіх кого міг Гузєєв чітко будував лінію захисту. Суд визнав підзахисного невинним. І тільки після цього мати Ірини зізналася, що дівчина – дочка адвоката. Сумління і біль переважили зелені аргументи і юрист  наважився помститися.

 

9 серія

Загибла дівчина Марія давно подобалася двом колегам-слідчим місцевого відділку. Коли ж дівчину знайшли мертвою і зґвалтованою тільки Сергій знав, що Маша вже давно зустрічається з Кирилом. Тож за розслідування колеги взялися завзято. І чим більше спливало подробиць - тим ясніше ставало Кирилові, що вбивство сталося на ґрунті ревнощів і заздрощів. Залишалося довести це суду і брату загиблої дівчини.

 

Нотаріус Сергій випускав пару у тирі із товаришем. Тільки йому він міг поскаржитися на сварливу дружину, розлучитися з якою боявся. І не бачив іншого виходу як убити її. Він найняв кілера і забезпечив собі алібі. І тільки дізнавшись про її смерть зрозумів, що накоїв.

Але Марина виявилася жива. Адже людина, що прийшла її вбивати, виявилася другом дружини. І загальними зусиллями було вирішено добряче провчити чоловіка-зрадника його ж методами.

 

10 серія

Суддя Ярослав Полівцев потрапив до лікарні просто з ресторану із тяжким отруєнням. Медики з‘ясували, що його намагалися отруїти миш'яком. Підозри падають на адвоката, з ким сталася нещодавно суперечка. Ще одним підозрюваним стає брат судді, який, як виявилося,  підробив заповіт їхнього батька. Саме він мав усі мотиви, до того ж захоплювався книжками про таємниці французького двору з його інтригами, вбивствами та зрадами. Саме книжки наштовхнули його на засіб знищення брата – отруту.

 

Хто допоможе затримати серійного маніяка? Навіщо співробітники карного розшуку звертаються до хакерів? Суддя поза законом: як проходить затримання представників третьої влади.  Які дані необхідні для розшуку викраденого мобільного?

Відповіді у справі про розслідуванні вбивства дівчини. 

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

На телеканале 2+2 премьера мини-сериала «Переслідуючи вогонь»
Ни ловушки, ни пули его не берут: африканские дикари приносят человеческие жертвы речному чудовищу
Жаждут человеческой крови: ученые обнаружили опасные бактерии-«вампиры»
Способен прожечь металл: «Укроборонпром» разработал уникальный «карандаш» для разминирования
Коварство информационной войны: как российские пропагандисты влияют на наше физическое здоровье?
Очевидец рассказал о таинственном появлении «лесного человека» на Международном симпозиуме ученых
Узнать больше