Україна виграла у Латвії і зберегла шанси на вихід у плей-офф

Україна виграла у Латвії і зберегла шанси на вихід у плей-офф
Поделиться в социальных сетях:

Збірній України вдалося після трьох поразок виграти у господарів турніру на Євробаскеті 2015. Ця перемога дає шанс нашій команді вийти з групового етапу у плей-офф. 

Латвійці активно почали гру, швидко розігрували свої атаки і одразу повели в рахунку 7:0. Виручив нашу команду Липовий, який забив два трьохочкові.  Після активного початку настав період промахів та невдалих передач від баскетболістів обох збірних. Остаточний рахунок першої чверті встановили  Блумс  та Ян Тімма. Вони найбільше допомогли латвійцям продовжувати вести в рахунку 21:14.

Другу чверть українці почали із щільної оборони. Майже протягом чотирьох годин господарям не вдавалося прорватися до кільця і здобувати очки. Правда наші за цей час назбирали тільки 5 пунктів. Латвійці почали нервувати і перебрали кількість командних фолів. Україна ж до початку перерви встигла скоротити рахунок до мінімуму - 39:38.

На другій хвилині третьої чверті нашій збірні вперше вдалося вийти вперед.  Ігор Зайцев закріпив перевагу українців, завершивши вдалу атаку – 44:41. Догравати чверть довелося без Липового, який заробив 4 фоли. Господарі скористалися цим моментом і знову повернули собі перевагу в очках – 62:60.

Повернення Липового на початку четвертої чверті принесло Україні ще три очки.  Дабл-дабл від Фесенка скоротив відставання до мінімуму – 71:72. Залишалось чотири хвилини до звучання фінальної сирени. 

Латвійці довго не могли влучити в корзину, а Фесенко вивів команду вперед, забивши з лінії штрафної. Цю перевагу господарі поля швидко компенсували завдяки Яніченоксу. Проте цей латвієць став і причиною програшу своєї команди. За 15 хвилин до кінця гри він грубо зіграв проти Липового. Штрафний був нашим єдиним шансом на перемогу, і Олександр не промахнувся – 75:74.

Україна збула вкрай необхідну перемогу і зберегла шанси на вихід у плей-офф.

Латвія: Бертаньш (17 + 5 передач), Берзіньш (13 + 6 підбирань), Блумс (12), Яніченокс (11), Тімма (7 + 5 підборів), Фрейманіс (7 + 5 підборів), Стрелніекс (3 + 5 передач ), Пейнерс (2), Мейерс (2), Мейеріс (0).

Україна: Фесенко (21 + 10 підборів), Липовий (15), Рендл (11 + 5 передач), Зайцев (9), Корнієнко (8 + 9 підборів), Мішула (6), Пустозвонов (3), Лукашов (2) , Крутоус (0), Тимофієнко (0).

 

Сьогодні наша збірна зіграє з бельгійцями. В цьому поєдинку нам потрібна тільки перемога.

Підтримаймо команду в надважливій грі! Не пропустіть пряму трансляцію Євробаскету 2015 Україна -Бельгія на телеканалі "2+2" сьогодні, о 15:25.

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

Археологи раскопали 2100-летнюю могилу женщины, которую похоронили на бронзовой кровати и в золотом лавровом венке
ДнепроГЭС в 1941 году взорвали не нацисты, а советские власти: правда о трагедии, которая унесла сотни тысяч жизней
Раскрыта тайна военной машины ИПСО рф: пленный подполковник рассказал о секретных структурах
Раскрыта тайна военной машины ИПСО рф: пленный подполковник рассказал о секретных структурах

Это система организации войск, влияющих на информационное пространство…

«Дракон из Монтеррей»: мексиканские волонтеры случайно сняли на видео живое существо из мифов и легенд
15 метров холодной крови: Vasuki indicus – новая рекордсменка среди доисторических гигантских змей
Любовь двух мужчин: на греческом острове нашли самые старые в мире эротические граффити
Узнать больше