Топ кращих бійців за всю історію ММА

Топ кращих бійців за всю історію ММА
Поделиться в социальных сетях:

Від самого початку до сьогодення, вони кращі у своїй справі. Їхні удари – найсильніші, їхні кулаки – найміцніші, за їхніми плечима – рекордна кількість перемог. Представляємо вашій увазі добірку з десяти кращих бійців змішаних єдиноборств за всі часи.

10. Конор Макгрегор

Відомий усім своєю зухвалою поведінкою, чинний чемпіон UFC у легкій вазі та найстильніший чоловік Ірландії є автором найшвидшого нокауту в історії ММА. Також Макгрегор став одночасним власником поясів у двох дивізіонах. Рейтинг Sherdog ставить Макгрегора на перше місце у напівлегкій вазі та на восьме місце у списку кращих бійців незалежно від категорії.

Найбільші перемоги: Макс Холловей, Жозе Альдо, Нейт Діаз, Едді Альварес.


9. Ренді Кутюр

Найстарший чемпіон в історії UFC (45 років), Ренді "Капітан Америка" Кутюр – один з небагатьох, хто міг би позмагатися з Чаком Лідделом за першість. Американець являється п'ятиразовим чемпіоном світу за версією UFC: двічі у напівважкій та тричі у важкій ваговій категорії, абсолютним рекордсменом за кількістю титулів (їх у нього п’ять) та кількістю титульних боїв (п'ятнадцять!). Також Кутюр став єдиним володарем чемпіонських поясів напівважкого та важкого дивізіонів одночасно.

Найбільші перемоги: Вітор Белфорт, Чак Лідделл, Тіто Ортіс, Габріель Гонзага, Марк Коулмен, Джеймс Тоні.


8. Ігор Вовчанчин

Харків'янин недарма входить у десятку легендарних спортсменів бойових мистецтв. За роки своєї кар’єри йому вдалося здобути перемогу у 76 поєдинках з 87. Також йому належить рекордна серія перемог за всю історію важкого дивізіону ММА – 37 поспіль. Такі рекорди вражають ще більше, коли дізнаєшся зріст спортсмена – 174 см.

Найбільші перемоги: Кадзусі Сакураба, Валентейн Оверім, Марк Керр.


7. Чак Ліддел

Для змішаних єдиноборств Чак Ліддел являється тим, ким були Бейб Рут для бейсболу, Майкл Джордан для баскетболу та Девід Бекхем для футболу – зіркою номер один. На даний момент він вважається одним з кращих бійців всіх часів. Виборовши титул у напівважкій вазі у поєдинку проти Тіта Ортіса, він спромігся захистити статус чемпіона чотири раз за рік. Розквіт його карєри був одним з найбільш вражаючих періодів у ММА.

Найбільші перемоги: Вітор Белфорт, Ренато Собрал, Алістар Оверім, Тіто Ортіс, Ренди Кутюр, Вандерлей Сілва.


6. Жорж Сен-П’єр

Дворазовий чемпіон світу у напівсередній ваговій за версією UFC, канадієць вважається 5. Метью Г’юодним з кращих бійців ММА у світі незалежно від вагової категорії. У 2008 и 2009 роках Сен-П’єр отримав звання кращого спортсмену року у Канаді, а також у 2009 році здобув звання кращого бійця року за версією Wrestling Observer в 2009. На його рахунку 27 боїв та лише дві поразки. На даний момент боєць являється рекордсменом з перемог за загальним рішенням – їх у нього 12, а також рекордсменом з утримання титулу у напівсередньому дивізіоні – 8 разів поспіль.

Найбільші перемоги: Бі Джей Пенн, Метт Г’юз, Карлос Кондіт, Нік Діас, Джоні Хендрікс.


5. Метью Г’юз

Разом з Сен-П’єром та Сілвою, 43-річний американець являється одним з кращих чемпіонів у історії UFC та однією з перших суперзірок ММА в цілому. На вершині своєї кар’єри Метт Г’юз вважався кращим бійцем незалежно від вагової категорії, він був буквально непереможним. 43-річний Г’юз являється дворазовим чемпіоном світу у напівсередній ваговій категорії за версією UFC, членом Залу слави UFC та другим за кількістю захисті титулу у напівсередньому дивізіоні – сім разів. Г'юзу також належить рекорд за кількістю перемог в UFC — 18.

Найбільші перемоги: Карлос Ньютон, Ройс Грейсі, Бі Джей Пенн, Жорж Сен-П’єр.


4. Ден Хендерсон

Неможливо у двох словах розповісти про велич суперзірки UFC та Pride Fighting Championships. Безумовно, 47-річний Хендерсон являється одним з найкращих та найпотужніших бійців ММА, але найбільше вражає те, що свою кар’єру він закінчив тільки наприкінці минулого року.

Колишній олімпійський борець бився переважно у напівсередньому та середньому дивізіоні, але зумів завоювати чемпіонські пояси трьох різних категорій. На його рахунку також титул Чемпіона у напівважкій вазі за версією Strikeforce та вирішальна перемога у турнірі RINGS King of Kings 1999 року. За його плечима рекордна кількість титулів за версіями найрізноманітніших організацій ММА.

Найбільші перемоги: Антонио Ногейра, Майкл Біспінг, Ренато Собрал, Вітор Белфорт, Вандерлей Сілва, Маурісіо Руа, Федір Ємельяненко.


3. Андерсон Сілва

З 2006 по 2013 рік Андерсон "Павук" Сілва був чемпіоном у середній вазі за версією UFC, провів десять успішних захистів титулу, що являється абсолютним рекордом у історії UFC. Ще один рекорд Сілви – 16 перемог поспіль у середньому дивізіоні.

Прізвисько "Павук" бразилець отримав за високу майстерність у "мистецтві восьми кінцівок" - муай-тай. Мало хто з його суперників зміг піти з Октагону з вцілілими кістками – потужними ударами Сілва звик ламати опонентам руки, ноги, лікті та коліна.

Найбільші перемоги: Ден Хендерсон, Вітор Белфорт, Деміан Майя, Річ Франклін, Чейл Соннен.


2. Деметріус Джонсон

Діючий чемпіон UFC у найлегшій вазі та боєць, що має одну з найдовших серій захисту титулу (десять разів). ESPN.com, MMA Weekly и UFC називають Джонсона одним з найвеличніших бійців у світі. Станом на 2017 рік він займає друге місце у офіційному рейтингу UFC серед кращих бійців незалежно від вагової категорії.

Найбільші перемоги: Ієн Маккол, Джон Морага, Кріс Каріасо, Джон Додсон, Генрі Сегудо.


1. Джон Джонс

30-річний американець – наймолодший чемпіон у історії UFC, один з кращих – та найбільш непередбачуваних – бійців сучасності. За чотири роки Джонс зумів провести вісім успішних захистів титулу. Станом на серпень 2017 року він займає перше місце у офіційному рейтингу UFC серед кращих бійців незалежно від вагової категорії. Рейтинг Sherdog ставить Джонса на перше місце як у напівважкій вазі, так і у списку кращих бійців незалежно від вагової категорії.

Найбільші перемоги: Вітор Белфорт, Рашад Еванс, Олександр Густафссон, Гловер Тейшейра, Даніель Корм’є.


Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

Тайна Эвереста: была ли покорена самая высокая точка планеты в 1924 году пропавшими альпинистами?
Тайна Эвереста: была ли покорена самая высокая точка планеты в 1924 году пропавшими альпинистами?

Возможно достижение вершины горы произошло раньше известного…

Уникальный генетический код: владельцы отрицательного резус-фактура являются потомками инопланетян?
Уникальный генетический код: владельцы отрицательного резус-фактура являются потомками инопланетян?

Положительный резус-фактор крови имеют 80% населения планеты, а вот у 15%...

В глазу 28-летней женщины два года жил необычный паразит и вырос до 10 миллиметров в длину
Истерика и визг ведущих рф отключают логическое мышление зрителя: этот метод называется «чрезмерные эмоции»
Израильская агрореволюция: дрессированные насекомые уничтожают вредителей, тракторы опыляют цветы, а дроны собирают урожай
Первый в Европе: археологи обнаружили уникальный протез в черепе человека 18-го века
Первый в Европе: археологи обнаружили уникальный протез в черепе человека 18-го века

Потрясающее открытие произошло в склепе костела в Кракове…

Узнать больше