ТОП-15. Найцікавіші прізвиська футбольних клубів

ТОП-15. Найцікавіші прізвиська футбольних клубів
Поделиться в социальных сетях:

Багато футбольних клубів отримали свої прізвиська завдяки кольорам клубу, ось як, наприклад, Фіорентина стала "фіалками", Реал Мадрид – "вершковими". Які ще клуби мають свої історії та чиї прізвиська найяскравіші?

1. Евертон - "Іриски". Одне з найбільш оригінальних прізвиськ Чемпіонату Англії має дві версії походження. Згідно першої, раніше у день матчів клуба продавали ментолові цукерки з назвою команди. До речі, зараз їх роздають безкоштовно у дні поєдинків на Гудісон Парк. Друга версія розповідає про легендарну кондитерську Евертон Тоффі Хаус, яка знаходиться біля стадіону.

2. Манчестер Юнайтед - "Червоні дияволи". Багато з вболівальників знають, як називають МЮ, та чи знають вони історію цього прізвиська? Відомо, що його автор - Сер Олександр Метт Басбі. У 60-роках він відвідав регбійний турнір у Франції, де йому сподобалось прізвисько команди Селфорд - "Червоні дияволи". У цьому образі поєднувались енергія, адреналін, агресивність та відомість. У 1970 році прізвисько офіційно було закріплено за клубом,  коли на його емблемі з'явився червоний диявол з тризубом.

3. Лестер Сіті - "Лиси". Чемпіони сезону 2015/16 представляють Лестиршер, що історично вважався найкращим місцем в Англії для полювання на лис. Тому голова цієї тварини зображена на емблемі клубу.

4. Саутгемптон - "Святі". Цей клуб має довгу історію - він був заснований ще у 1885 році, і цим треба завдячувати членам організації церкви Святої Діви Марії. Тому прізвиську "Святі" вже більше 130 років.

5. Вест Гем Юнайтед - "Молотобійці". Це прізвисько асоціюється зі старою назвою клубу, заснованого  у 19 столітті, - Темзенські Металурги. У пам'ять про гарні часи на гербі Вест Гему зображено два молоти.

6. Челсі - "Пенсіонери". Хоча у нас лондонський клуб називають "аристократами", в Англії про це ніколи не чули. Справжнє прізвисько Челсі - "пенсіонери". Ця назва асоціюється із першою емблемою клубу, де був зображений герб королівського будинку для літніх людей, розташований поруч із стадіоном Челсі.

7. Атлетіко Мадрид - "Матрасники". Така назва походить від форми клубу, але ця історія досить цікава. У перші роки після заснування клуб був протилежністю Реалу і мав маленький бюджет. Тому він намагався заощаджувати на кожній деталі, у тому числі і на футболках гравців. Для створення форми в Англії закупали гарну та бюджетну тканину, яка у тому числі підходила і для матраців.

8. Валенсія - "Летючі кажани". Ця історія походить з легенди. Коли король Хайме І був готовий зійтися з маврами у вирішальній битві за Валенсію,  на верхівку його будинку сів кажан, що король сприйняв як добрий знак небес. 

9. Вільяреал - "Жовта субмарина". Це прізвисько на честь пісні Beatles "Yellow Submarine". У сезоні 1967/68, коли група ще існувала, а Вільяреал грав у 4 іспанському дивізіоні, невелика група уболівальників,  одягнена як і їх улюбленці, почала скандувати мотив пісні. Зірки групи були не проти цього, а "жовта субмарина" щасливо піднялась на поверхню.

10. Ювентус - "Стара Синьйора". Емблема клуба у 30-х роках нагадувала віяло дами. А "стара", тому що  клуб був заснований ще у 18 столітті. Вболівальники, яким не подобається це прізвисько, називають Ювентус ще "зебрами" чи "б'янконері" (з іт. — біло-чорні) - через колір командної форми.

11. К'єво - "Летючі віслюки". Це прізвисько їм дали їхні вороги - Верона. Вони казали: "Скоріш віслюки почнут літати, ніж К'єво вийде до Серії А". Але, як кажуть, сміється той,  хто сміється останній - К'єво вже котрий рік поспіль грає у Серії А, а Верона вилетіла до Серії Б.

12. Реал Мадрид - "Пастухи". Ще одне прізвисько команди, окрім "вершкових", з'явилось тоді, коли легендарний Альфредо ді Стефано, дізнавшись про бажання Реалу купити Пеле, заявив: "Двох пастухів у одного стада бути не може".

13. Партизан - "Гробарі". Це прізвисько надає команді силу, а вболівальники намагаються не відставати від своїх улюбленців. У 1959 році Партизан поїхав на футбольний турнір у ПАР. І у фіналі обіграв Ювентус. Володар Ювентусу подарував гравцям Партизану по 2 комплекти чорно-білої форми. І таким чином бєлградський клуб першим відійшов від рекомендованих комуністичною партією синьо-червоних кольорів. Вболівальники інших команд придумали образливе прізвисько - "гробарі", але, як і у випадку з К'єво, таку назву сприйняли як гордість.

14. Кубань - "Ліфтери". Це прізвисько дали фанати інших клубів, а асоціюється воно з постійною зміною прописки у чемпіонатах.

15. Локомотив - "П'яте колесо" та "Дівчата". Перше прізвисько пов'язане з тим, що у 20 столітті у чемпіонаті СРСР найсильнішими клубами були Спартак, ЦСКА, Динамо та Торпедо, а Локомотив був "п'ятим колесом", тобто тим, хто йшов за цими клубами. А ось прізвисько "дівчата" походить від того, що "паровози" першими у Росії створили жіночий фан-клуб.

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

Очевидец рассказал о таинственном появлении «лесного человека» на Международном симпозиуме ученых
«Затерянный мир» расскажет историю, которая не имеет права быть забытой – Каховская ГЭС
«Затерянный мир» расскажет историю, которая не имеет права быть забытой – Каховская ГЭС

О разрушенной Каховской ГЭС, которая содержала одно из крупнейших водохранилищ Европы…

Загадочное исчезновение экипажа судна «Мария Целеста» более столетия назад: новая теория развития событий
Закупали зерновозы и сухогрузы: россия еще с 2021 года готовилась к похищению украинского зерна
Закупали зерновозы и сухогрузы: россия еще с 2021 года готовилась к похищению украинского зерна

Но, в отличие от 30-х-40-х годов 20 века, кремлю не удалось скрыть свои преступления…

Кремлевский миф о «замерзающей Европе» разбился вдребезги: Украина достигла энергетической независимости
Кремлевский миф о «замерзающей Европе» разбился вдребезги: Украина достигла энергетической независимости

Впервые мы осуществили отопительный сезон за счет собственных ресурсов…

На телеканале 2+2 премьера документального проекта «Тайванський вузол»
На телеканале 2+2 премьера документального проекта «Тайванський вузол»

О связи Украины и Тайваня в борьбе за свободу…

Узнать больше