ТОП-10. Найдовговічніші футбольні тренери

ТОП-10. Найдовговічніші футбольні тренери
Поделиться в социальных сетях:

Вони віддали майже усе своє життя футболу, команда - їхня перша, навіть не друга родина, футбольне поле - їхній дім. Вони - справжні професіонали своєї справи. Представляємо вам підбірку найдовговічніших тренерів-титанів, тренерів-легенд.

10. Десятим і єдиним тренером національної збірної у цьому списку є Йоахім Льов, відомий нам як тренер-нюхач і наставник збірної Німеччини. У німецькій збірній він працює 10 років у якості головного тренера та 2 роки - помічником Юргена Клінсмана. Німецький керманич являється володарем Кубку Німеччини, Чемпіоном Австрії та Чемпіоном Світу зі збірною Німеччини. Йоахім Льов не є видатним гравцем, відомим він став завдяки тренерській кар'єрі.

9. Також не видатним футболістом, але цікавим тренером є Девід Мойєс. Багато вболівальників знають його як тренера, який не може протриматись у тренерському кріслі довше, аніж сезон, але є команда, для якої Мойєс був непоганим тренером і яка для нього була успіхом у тренерській діяльності - Евертон. Цю команду він тренував протягом 11 років. І хоча з Евертоном Девід Мойєс не зміг нічого виграти, на нього звернув увагу Манчестер Юнайтед, а саме Алекс Фергюсон, який захотів, щоб шотландський тренер став його наступником. З Манчестером Девід Мойєс виграв лише Суперкубок Англії. Наразі він є тренером Сандерленда.

8. А тут людина,  яка наче народжена для середніх клубів Чемпіонату Росіі -  це Курбан Бердиєв. Найдовше за весь тренерський період він працював із Рубіном, а саме, більше 11 років. З Рубіном Курбан Бекійович здобув дві перемоги у Чемпіонаті Росіі, один Кубок та Суперкубок країни, а також ще кілька трофеїв. Для багатьох футбольних вболівальників запам'ятається поєдинки проти Барселони, де Рубін Бєрдиєва грав на рівних і навіть перегравав каталонців. Зараз Курбан Бердиєв працює консультантом Ростова, з яким теж досяг великих висот.

7. Легенда для донецького Шахтаря - Мірча Луческу. Протягом 12 років Містер, як його називали футболісти і вболівальники, привчав глядачів до красивого стилю Шахтаря - атакувального футболу та контролю м'яча. У Шахтарі Луческу виховав чимало бразильських зірок та просто хороших гравців. Він 8 разів вигравав Національний чемпіонат, 6 разів ставав із Шахтарем володарем Кубку України, 7 разів - володарем Суперкубку України, а головне його досягнення із гірниками - це Кубок УЄФА сезону 2008/2009. У сезоні 2015/2016 закінчилася ціла епоха,  яка тривала 12 років, Луческу залишив клуб, але пішов переможцем, вигравши Кубок країни. Зараз він тренує Зеніт.

6. Томаш Шааф - легенда бременського Вердера. Цьому клубу він віддав 40 років свого життя. Пройшов з 1972 року шлях з юніорськоі команди до гравця основного складу, потім - до головного тренера. За 14 років, проведених у ролі головного тренера. він став володарем Кубку Німеччини (двічі), та один раз йому підкорилась Бундесліга. 

5. Олег Романцев відомий своєю роботою у московському Спартаку. Сім років свого життя він провів у якості гравця, ще 15 - у ролі головного тренера і консультанта (за 3 періоди). За Спартак Романцев-гравець виграв Чемпіонат СРСР, а також срібні та бронзові призи Чемпіонату. Набагато більше Романцев досяг на посаді тренера: він встиг виграти Чемпіонат СРСР, тричі - Кубок Росії. Важко уявити, але він здобув 8 перемог на національній арені, і це в період з 1992 по 2001. Мабуть, на даний момент Олег Іванович Романцев - найвидатніший російський тренер, який провів найбільшу кількість років з одним клубом.

4. Напевно, найвідоміший тренер не тільки на Україні, а й у Європі - Валерій Лобановський. Київському Динамо він віддав 7 років кар'єри у якості гравця і ще 20 - у якості тренера (за 3 періоди). Свою кар'єру гравця у Динамо він закінчив у 1964  році після того, як від нього відмовився на той час головний тренер киян Віктор Маслов - через непорозуміння з гравцем. З Динамо він виграв 28 знакових трофеїв.

3. Арсен Венгер - велика сторінка в історії Арсенала, якому він віддає вже більше 20 років життя. З Арсеналом він виграв 15 трофеїв. Шість Кубків та шість Суперкубків Англії та три завойованих чемпіонства. Багато вболівальників ще пам'ятають сезон 2003/04, коли Арсенал не програв жодного матчу у Чемпіонаті. У Арсеналі Арсен Венгер працює і до сьогодні.

2. Сер Алекс Фергюсон, який віддав 27 років Манчестеру Юнайтед. Перший сезон Фергюсон провів непогано, врятувавши Юнайтед від вильоту. Фергюсон - тренер дисципліни. Він полюбляв кидати бутсою у Давіда Бекхема та інших гравців МЮ. Важко уявити, але з ними він виграв 38 трофеїв, серед них і дві Ліги Чемпіонів. Сер Алекс розкрив багато талантів, таких як Кріштіану Роналдо, він правильно міг використовувати Чічаріто та інших. 

1. Легендарний Гі Ру. 41 рік тренерської діяльності з Осером, ще 3 роки - у ролі гравця. З Осером француз виграв Чемпіонат Франції, 4 рази - Кубок Франції та Кубок Інтертото. А головне те, що при ньому Осер ніколи на вилітав у нижчий дивізіон. 

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

Смотри матч «Динамо» – «Полесье» на телеканале 2+2
На телеканале 2+2 премьера мини-сериала «Переслідуючи вогонь»
Ни ловушки, ни пули его не берут: африканские дикари приносят человеческие жертвы речному чудовищу
Жаждут человеческой крови: ученые обнаружили опасные бактерии-«вампиры»
Способен прожечь металл: «Укроборонпром» разработал уникальный «карандаш» для разминирования
Коварство информационной войны: как российские пропагандисты влияют на наше физическое здоровье?
Узнать больше