Шахтар проти турецьких команд у Євро-турнірах

Шахтар проти турецьких команд у Євро-турнірах
Поделиться в социальных сетях:

Не враховуючи сьогоднішній матч з Істанбул Башакшехіром, у Шахтаря було 3 різних турецьких суперники та три перемоги. Чи вдасться гірникам втримати першість і сьогодні?

Гірники брали участь у трьох турнірах проти турецьких клубів. Усього було зіграно 5 поєдинків: два у Лізі Європи, два у Лізі Чемпіонів та один у Кубку Інтертото. У цих поєдинках Шахтар не пропустив жодного м'яча, а засмутив вболівальників турецьких команд  9 разів. З усіх матчів лише один був зіграний у груповому етапі. Інші 4 були кваліфікаційні.

Перший поєдинок і останній у 20 столітті при незалежності України Шахтар провів у групі Кубку Інтертото (літній турнір для клубів, які не потрапили до Ліги Чемпіонів та Кубку УЄФА, останній розіграш був у 2008) проти Антальяспору. Поєдинок гірники виграли з рахунком 1:0. Проте це була єдина перемога у тому розіграші, і Шахтар зайняв 4 сходинку з 5.

На другу зустріч із турецькими клубами довелось чекати  майже 15 років. У сезоні 2009/2010, гірники зустрілися із Сівасспором і легко його пройшли з рахунком 5:0 за два матчі. Не дивлячись на це, у тому сезоні Шахтар також вибув з кваліфікації Ліги Чемпіонів.

Третя зустріч відбулася проти Фенербахче у кваліфікації Ліги Чемпіонів, де турецький клуб із Нані та Робіном Ван Персі у складі не зміг здолати амбітного Шахтаря та був розгромлений з рахунком 3:0.

Четвертим клубом, з яким Шахтар зустрінеться сьогодні на шляху до групового етапу Ліги Європи, буде Істанбул Башакшехір, який лише другий раз за усю свою історію змагається у континентальних клубних турнірах. Але турецька команда готова битися до кінця, тож сьогоднішня гра для клубу Паулу Фонсеки не обіцяє бути легкою.

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

«Дракон из Монтеррей»: мексиканские волонтеры случайно сняли на видео живое существо из мифов и легенд
15 метров холодной крови: Vasuki indicus – новая рекордсменка среди доисторических гигантских змей
Любовь двух мужчин: на греческом острове нашли самые старые в мире эротические граффити
Тайваньский узел: почему на острове Тайвань очень внимательно следят за войной в Украине?
Тайваньский узел: почему на острове Тайвань очень внимательно следят за войной в Украине?

Китайская пропаганда дословно напоминает российскую…

Недемократическое написание и принятие, нарушение законов: малоизвестные факты о конституции рф
Недемократическое написание и принятие, нарушение законов: малоизвестные факты о конституции рф

Изменения в документе отразили переход россии к суперпрезидентской форме власти…

Узнать больше