Проекти, які змінять Київ у 2018 році

Проекти, які змінять Київ у 2018 році
Поделиться в социальных сетях:

Нові парки, енергонезалежна школа та метро на Виноградар – у 2018 році на столицю України чекають великі зміни.

Новий рік – нові зміни! Видання БЖ підготувало добірку найбільш значущих проектів, реалізація яких в 2018 році допоможе змінити наше місто на краще та перетворити його на справжню європейську столицю.

Єдиний квиток у громадському транспорті

У Києві вже в 2017 році почали встановлювати валідатори для е-квитків в електротранспорті. Завершити процес повинні до квітня 2018 року. Тоді ж запустять електронний квиток. Жителі столиці зможуть оплачувати проїзд за допомогою електронного проїзного, картки киянина, банківської карти з PayPass, додатку в смартфоні або через модуль NFC.

Для разової поїздки можна буде скористатися квитком з QR-кодом. Його можна буде придбати в спеціальному терміналі на зупинках або оплатити картою безпосередньо в салоні громадського транспорту.

Нові велодоріжки

У 2018 році в Києві будуть спроектовані і побудовані три веломаршрути: Солом'янка – Центр, Виноградар – Центр, Оболонь – Центр. На їх створення в бюджеті міста закладено 50 млн грн.

Модернізація фунікулера

У наступному році вагони київського фунікулера замінять новими, більш технологічними і комфортабельними. Їх надає австрійська компанія. Планують також оновити верхню і нижню станції та шляхи, якими рухаються вагони. У київському бюджеті на цей проект виділили 10 млн грн.

Пішохідний міст на Володимирській гірці

У листопаді став відомий переможець тендеру за цим проектом. Ним стало ТОВ "АІММ-Груп", яке працювало над реконструкцією першого поверху мерії та кінотеатру "Жовтень".

Реставрація Бессарабського ринку

У листопаді в рамках осінньої школи "Трансформація Бессарабської площі" було представлено чотири проекти зі зміни головної ринкової площі столиці. Міська влада виділила на реставрацію 3,5 млн грн.

Трансформація Контрактової площі

Згідно з новим проектом, варто чекати нову схему руху транспорту, світлофори на перехрестях і легальну парковку на 1405 місць. Крім того, автори проекту пропонують демонтувати непотрібні дорожні знаки, рекламні вивіски та огорожі, а також висадити 261 дерево. Між Києво-Могилянською академією та Гостинним двором з'явиться фонтан.

Реконструкція зоопарку

У липні 2017 року вже почали будівельні роботи з реконструкції Київського зоопарку. З міського бюджету на реконструкцію виділили 150 млн грн, ще 100 млн мають надійти від меценатів. В першу чергу передбачається реконструкція водно-болотних угідь зоопарку та центрального входу. Поруч з касами з'являться фуд-корт, туалети, зона відпочинку, медпункт, сувенірний магазин та інфоцентр. У зоопарку з'являться оглядові майданчики та нові екскурсійні маршрути.

Збільшення кількості парків і скверів

У 2018 році на Оболоні планують побудувати відразу два нових парки. Активісти вже прибрали територію і встановили нові лавочки. У Дніпровському районі Києва з'явиться новий парк "Набережна Лівобережжя" площею 4,01 га. Його облаштують між вулицею Микільсько-Слобідської та Броварським проспектом. Відомий парк "Кіото" теж оновлять. Серед іншого з'явиться система відеоспостереження і безкоштовний Wi-Fi. У Голосіївському парку ім. Рильського комунальники вирішили зробити "живий" лабіринт. Окрім того, в Києві з'являться 16 нових скверів у різних районах столиці.

Арт-резиденція на ВДНГ

13-й павільйон ВДНГ вже зовсім скоро перетвориться на арт-резиденцію для художників, діячів театру, медіа, музики, сучасного мистецтва, танцю і кіно. Раніше ця будівля була присвячена вугільної промисловості. Вартість проекту – 5 млрд грн. На наступний рік в бюджеті столиці заклали на нього 1,5 млрд грн.

Енергонезалежна школа


У 2017 році на Осокорках почали будівництво школи нового покоління, оснащеної системою "розумний будинок". Енергозберігаючі технології повинні зробити школу повністю енергонезалежною. За проектом передбачено будівництво чотириповерхової будівлі з басейнами, бібліотекою, їдальнею, виробничо-навчальними класами. На всіх поверхах і в приміщеннях зроблять доступ для людей з інвалідністю. Також тут встановлять LED-освітлення, інтерактивні дошки, створять єдину комп'ютерну мережу.

Метро на Виноградар

До кінця 2019 року планують відкрити дві станції метро – "Мостицьку" і "Проспект Правди". Для проекту розробляються "вертикальні" тунелі, розташовані один над одним. Вартість проекту – 5 млрд гривень. На наступний рік в бюджеті столиці заклали на нього 1,5 млрд гривень.

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

На телеканале 2+2 премьера мини-сериала «Переслідуючи вогонь»
Ни ловушки, ни пули его не берут: африканские дикари приносят человеческие жертвы речному чудовищу
Жаждут человеческой крови: ученые обнаружили опасные бактерии-«вампиры»
Способен прожечь металл: «Укроборонпром» разработал уникальный «карандаш» для разминирования
Коварство информационной войны: как российские пропагандисты влияют на наше физическое здоровье?
Очевидец рассказал о таинственном появлении «лесного человека» на Международном симпозиуме ученых
Узнать больше