Оснащення військових снайперів – чим насправді озброєна українська армія?

Оснащення військових снайперів – чим насправді озброєна українська армія?
Поделиться в социальных сетях:

Прем'єрний випуск програми "Зброя" на "2+2"  знайомить глядачів з історією та різними видами снайперської зброї.

Слово снайпер походить від англійського "snipe", що означає наказ. Передвісниками снайперів у 19 ст. стали революціонери у США, які відстрілювали британських офіцерів ще до того, як армії зійдуться в бою, з допомогою більш точної нарізної зброї. Після чого британська армія також взяла на своє озброєння нарізну зброю – гвинтівку Бейкера, створивши чимало проблем армії Наполеона.

Пращурами сучасних снайперських гвинтівок були легендарний "Маузер" та гвинтівка Мусіна, що вироблялась протягом 70 років. З розвитком науки і техніки виробництво зброї набирало шалених обертів. Так за радянських часів в обіг увійшла радянська гвинтівка Драгунова (СВД), яка на службі у стрільців вже півстоліття, та японська гвинтівка "Хова", що використовується  поліцейськими снайперами в умовах тісної забудови.

"Хова" відрізняється від СВД тим, що в неї є болтовий затвор, а не газовідвідний механізм. Саме з ним гвинтівки стріляють найкраще, тому що газовідвідний механізм так чи інакше впливає на балістику. СВД є хорошою зброєю для міських снайперів або для стрільби на невелику дистанцію", - зазначив Сергій Стрєльцов, експерт з сучасної стрілецької зброї та шестиразовий чемпіон України з тактичної стрільби.

На сьогодні Збройні сили  України на своїх складах зберігають достатньо СВД, щоб озброїти армію в 10 тисяч вояків. Технічно вдосконаленою заміною для СВД є українська гвинтівка "Зброяр Z-10",  для якої  застосовується набій західного стандарту, що, на жаль, не дає їй швидко стати на озброєння. Та слід зазначити, що ці металеві красуні не дозволяють стріляти далі 1000 метрів. Цю проблему легко вирішує "Зброяр Z-008 CUSTOM" з болтовим затвором та прицільним вистрілом до 2 км. Таким чином, українська зброя в жодному разі не поступається імпортним зразкам.

Як виглядає процес виготовлення снайперських гвинтівок на українських заводах? Та чому снайпери є такими затятими противниками паління цигарок? Про це у випуску програми "Зброя".

Нагадаємо, програма власного виробництва "Зброя" виходить в ефірі "2+2" щонеділі о 16:00. Цієї неділі ви дізнаєтесь про танки і пістолети. Не пропустіть!

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

На телеканале 2+2 премьера мини-сериала «Переслідуючи вогонь»
Ни ловушки, ни пули его не берут: африканские дикари приносят человеческие жертвы речному чудовищу
Жаждут человеческой крови: ученые обнаружили опасные бактерии-«вампиры»
Способен прожечь металл: «Укроборонпром» разработал уникальный «карандаш» для разминирования
Коварство информационной войны: как российские пропагандисты влияют на наше физическое здоровье?
Очевидец рассказал о таинственном появлении «лесного человека» на Международном симпозиуме ученых
Узнать больше