На 2+2 прем'єра фільму-викриття "Золотий свисток"

На 2+2 прем'єра фільму-викриття "Золотий свисток"
Поделиться в социальных сетях:

У суботу, 23 квітня, о 21:20 в ефірі 2+2 відбудеться прем'єра фільму "Золотий свисток" про корупцію та занепад в українському футбольному суддівстві і ту "сумну" роль, яку відіграв в цьому європейський куратор Комітету арбітрів України.

В основу фільму покладено матеріали журналістського розслідування кореспондента "2+2" Костянтина Андріюка про роботу Комітету арбітрів України, зібрані ним протягом тривалого часу в Україні та Європі. Разом з творчою групою фільму глядачі 2+2 спробують розібратися, як працює арбітражна система України, чому з невеликою офіційною зарплатою більшість українських футбольних рефері виявляються дуже заможними людьми, чому наших арбітрів не буде на Євро-2016 і, як виглядає кумівство по-італійськи.

"Головний герой нашого розслідування – Комітет арбітрів України, який, на мою думку, винен у тому ганебному стані, в якому перебуває наш арбітраж. Десятки років в цій "кумівській організації" всіх все влаштовує. Надія на зміни з'явилась, коли українських арбітрів очолив сам П'єрлуїджі Колліна, але дуже скоро вона змінилась ще більшим розчаруванням. Особливо прикро, що сьогодні ніхто з України не поїде судити Євро-2016. Щоб хоч якось скаламутити цю тиху воду, ми й вирішили робити розслідування про футбольних арбітрів, – розповів про роботу на фільмом його автор Костянтин Андріюк. – Знімати було неймовірно важко, бо арбітри – не держслужбовці, вони не зобов'язані декларувати свої доходи. Відтак, потрібно було бути дуже обережним, щоб уникнути звинувачень у втручанні в приватне життя. Але за кожне сказане мною слово, за кожне інтерв'ю я і мої герої готові відповідати. Навіть якщо ті, кого викриває наш фільм, знову проігнорують всі факти і звинувачення, глядачі знатимуть правду. До того ж, очищення українського футбольного суддівства потрібно з чогось починати. Нехай "Золотий свисток" стане таким початком".

Тут в найдорожчому регіоні Італії у власних маєтках відпочіває П'єрлуїджі Колліна

"Скромний" будинок українського футбольного рефері

З розслідування глядачі також дізнаються багато подробиць непублічного життя арбітрів. В яких будинках мешкають і на яких авто їздять найодіозніші українські рефері. За які кошти куратор українського арбітражу придбав аж два будинки в найелітнішому і найдорожчому регіоні Італії – Форте-дей-Мармі. Чому П'єрлуїджі Колліна "не помічає" очевидних фактів корупції та непрофесіоналізму українських рефері. Як на чолі Комітету арбітрів України опинився земляк і дуже добрий знайомий Колліни Лучіано Лучі.

Прем'єра фільму-викриття "Золотий свисток" відбудеться на каналі "2+2" у суботу, 23 квітня, о 21:20 відразу після прямої трансляції матчу  Чемпіонату України "Чорноморець" - "Шахтар", повтор – у неділю, 24 квітня, о 23:15. 

Поделиться в социальных сетях:

Последние новости

«Затерянный мир» расскажет, как война влияет на развитие технологий
«Затерянный мир» расскажет, как война влияет на развитие технологий

Для научно-технического прогресса война становится катализатором развития…

Героические достижения украинцев: защитник на протезе семь метров протащил самолет Ан-26 и пробежал марафон в Лондоне
Героические достижения украинцев: защитник на протезе семь метров протащил самолет Ан-26 и пробежал марафон в Лондоне

Роман Кашпур и другие украинские ветераны поражают мир своим мужественным примером…

«Большая ложь»: как российская пропаганда использует методы нацистов для дезинформации?
«Стреляют с бионическими руками»: украинские защитники после ранений и ампутаций возвращаются на фронт
«Знали, что делаем эпохальное украинское кино», - Алексей Гнатковский о съемках в «Довбуше»
«Знали, что делаем эпохальное украинское кино», - Алексей Гнатковский о съемках в «Довбуше»

На Киевстар ТВ новый выпуск проекта «Про кіно для ТеБе»…

Правда о передаче Крыма: как на самом деле полуостров стал частью Украины?
Узнать больше